Βρετανία : Tο 8% του υγειονομικού προσωπικού είναι άρρωστο

Βρετανία : Tο 8% του υγειονομικού προσωπικού είναι άρρωστο

Οι επαγγελματικές ομάδες υγείας ανέφεραν ότι έως και το ένα τέταρτο των μελών τους είναι απομονωμένα ή απομονώνονται λόγω του Covid-19 ή εμφανίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό

Σχεδόν το 8% του προσωπικού που εργάζεται για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) βρίσκεται σήμερα εκτός λόγω ασθενείας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σε συνέντευξή του στο Sky News Friday.

Ανακοινώσεις
Η βρετανική κυβέρνηση υποβλήθηκε σε έντονη πίεση για να παράσχει περισσότερη υποστήριξη στους πρώτους ιατρικούς εργαζόμενους, καθώς αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το ξέσπασμα του κοροναϊού. Ο Χάνκοκ δήλωσε ότι το 5,7% των γιατρών ήταν εκτός εργασίας.

Οι επαγγελματικές ομάδες υγείας ανέφεραν ότι έως και το ένα τέταρτο των μελών τους είναι απομονωμένα ή απομονώνονται λόγω του Covid-19 ή εμφανίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό, αλλά ο Χάνκοκ είπε ότι τέτοια στοιχεία είναι «λάθος». Ωστόσο, είπε ότι θέλει έχει τους πραγματικούς αριθμούς πολύ χαμηλότερους από αυτούς που είναι.

Μέρος αυτού περιλαμβάνει την αύξηση των δοκιμών για το προσωπικό του NHS. Ο Χάνκοκ δήλωσε ότι από την Πέμπτη το πρωί, περίπου 5.000 άτομα του NHS είχαν δοκιμαστεί.

Ανέφερε επίσης ότι οι δοκιμές στην ευρύτερη κοινότητα θα επιταχυνθούν και θα υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει 100.000 εξετάσεις την ημέρα έως τα τέλη Απριλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ