Εφορία: «Παγώνει» τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας λόγω κορωνοϊού

Εφορία: «Παγώνει» τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας λόγω κορωνοϊού

Σε ακόμα ένα μέτρο για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του ιού COVD-19, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σε ακόμα ένα μέτρο για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του ιού COVD-19, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, πολίτες επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες για εφάπαξ μετακίνηση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, τροποποιώντας ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους στην Εφορία και δηλώνοντας ως μόνιμη κατοικία το χωριό τους ή το μέρους που βρίσκεται το εξοχικό τους, προκειμένου να μεταβούν εκεί για το Πάσχα.

Με απόφαση του Διοικητή της Αρχής, Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, με στόχο την αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Σημειώνεται ότι, με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ