Κορωνοϊός – Guardian: Οι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι περισσότεροι από όσους καταγράφονται

Κορωνοϊός – Guardian: Οι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι περισσότεροι από όσους καταγράφονται

Οι νεκροί από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται υποστηρίζει ο Guardian.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι αυτό που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε για τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι λάθος, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, προσθέτοντας ότι οι νεκροί είναι στην πραγματικότητα περισσότεροι από αυτούς που έχουν καταγραφεί.

Όπως εξηγεί, τα στοιχεία του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), αντικατοπτρίζουν την ημέρα κατά την οποία καταγράφηκε ο θάνατος, και όχι την πραγματική ημερομηνία θανάτου, η οποία είναι συνήθως ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα, προτού εμφανιστεί στα αριθμητικά στοιχεία.

Η διαφορά είναι σημαντική επειδή με την υποτίμηση του αριθμού των θανάτων παραμορφώνουμε την καμπύλη της νόσου, γράφει ο Guardian, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στις 29 Μαρτίου, αν και αναφέρθηκαν 159 θάνατοι, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν ήταν τουλάχιστον 463.

 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Sheila Bird, σημειώνει ότι η παραμόρφωση της καμπύλης εξάπλωσης της νόσου, μπορεί να οδηγησει στην εξαγωγή λάθος συμπερασμάτων. «Όταν βρισκόμαστε σε μια ανερχόμενη πορεία, η καθυστέρηση υποβολής αναφορών πιθανόν σημαίνει ότι υποτιμάται η απότομη κλίση της καμπύλης και έτσι ίσως να πιστεύουμε ότι ε’ιμαστε καλύτερα από αυτό που συμβαίνει πραγματικά».

Ένας άλλος παράγοντας σύμφωνα με το Guardian, είναι ότι μέχρι πρότινος η καταγραφή, αφορούσε μόνο τους θανάτους στα νοσοκομεία και δεν λάμβανε υπόψη αυτούς που σημειώνονταν στην κοινότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ