Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζονται αύξηση προστίμων και μπλόκο σε εκτός έδρας μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζονται αύξηση προστίμων και μπλόκο σε εκτός έδρας μετακινήσεις

Αυξήσεις προστίμων, περισσότερες καραντίνες, απαγορεύσεις πτήσεων και μπλόκο σε εκτός έδρας μετακινήσεις εξετάζονται από την κυβέρνηση για περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών για τον κοροναϊό.

Τις επιλογές για αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά η εξάπλωση του κοροναϊού περιέγραψε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τόνισε πως τα νέα πιο αυστηρά μέτρα θα ενεργοποιηθούν εφόσον «υπάρξουν δείγματα επιβάρυνσης της κατάστασης».

Τα μέτρα που εξετάζονται

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση περιλαμβάνουν:

  • αυστηροποίηση του προστίμου,
  • γεωγραφικοί περιορισμοί όπου υπάρχει καραντίνα,
  • περαιτέρω περιορισμοί στο εύρος των εξόδων με έμφαση στον περιορισμό κίνησης εκτός έδρας των ανθρώπων,
  • περαιτέρω αυστηροποίηση πτήσεων από το εξωτερικό για να μην υπάρχουν επιπλέον κίνδυνοι

Όπως διευκρίνισε «το ότι μπορούμε να έχουμε έγκαιρη διάγνωση για κάποιον που έχει μολυνθεί δεν σημαίνει ότι εκεί τελειώνει η δουλειά του κράτους. Ακολουθεί η ιχνηλάτηση και αυτή έχει πάει πολύ καλά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Ωστόσο, όπως είπε, «εάν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων τότε θα αυξηθεί γεωμετρικά η δυσκολία. Εκεί νομίζω ότι απέτυχε το σύστημα Ιταλίας και Ισπανίας».

Σταθερότητα στην επέκταση της επιδημίας

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι υπάρχει «μεγάλο επίπεδο συμμόρφωσης» προσθέτοντας ότι «εάν συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο συμμόρφωσης, θεωρώ ότι σταδιακά θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «διαφαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη σταθερότητα στην επέκταση της επιδημίας και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα γιατί φαίνεται ότι δεν θα πάμε σε μεγάλη εκθετική επέκταση και θεωρώ ότι το ΕΣΥ θα αντέξει και δεν θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά στο εξωτερικό».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουν γίνει όλες οι προσομοιώσεις όσον αφορά στην παραγωγή και δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού ούτε θα υπάρξουν αυξήσεις».

Τι γίνεται με μάσκες και αντισηπτικά

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «σήμερα ήρθε cargo από την Κίνα με μάσκες πολύ ισχυρής προστασίας που θα διοχετευθεί στα νοσοκομεία αναφοράς».

Για τα αντισηπτικά σημείωσε ότι «θα παράγονται και από νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δόθηκε άδεια για να παράγουν αντισηπτικά, ενώ και ο στρατός παράγει αντισηπτικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ