Αποκάλυψη MEGA: Προβλέπονται ελλείψεις σε οκτώ φάρμακα για τις εντατικές μονάδες

Αποκάλυψη MEGA: Προβλέπονται ελλείψεις σε οκτώ φάρμακα για τις εντατικές μονάδες

Σήμα κινδύνου για ελλείψεις φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις εντατικές μονάδες εκπέμπει η επίτροπος Υγείας της ΕΕ

Σήμα κινδύνου για ελλείψεις φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις εντατικές μονάδες εκπέμπει η επίτροπος Υγείας της ΕΕ.

Στις 3 Απριλίου η Στέλλα Κυριακίδου, η ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, έστειλε επιστολή σε ενώσεις φαρμακευτικών εταιριών ζητώντας να αυξήσουν την παραγωγή φαρμάκων που χρειάζονται για τους ασθενείς με κοροναϊό στις εντατικές μονάδες.

Όπως έγραφε η Επίτροπος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επικοινωνίας τους στις 27 Μαρτίου αναφέρθηκε ότι υπάρχει επικείμενος κίνδυνος έλλειψης κρίσιμων νοσοκομειακών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενών με κοροναϊό.

Μαζί με την επιστολή, η κ. Κυριακίδου έστειλε και ένα παράρτημα όπου αποκαλύπτει ποιες χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις και ποιες προβλέπεται ότι θα αντιμετωπίσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ήδη, πρόβλημα υπάρχει σε ηρεμιστικά, παυσίπονα, μυοχαλαρωτικά, αντιβιοτικά, αντιιικά, και άλλα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία ασθενών με κοροναϊό σε Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Σλοβακία,  Γροιλανδία, Αυστρία, Τσεχία και Μάλτα.

Η χώρα μας, έως την 1η Απριλίου, οπότε και συγκεντρώθηκαν από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές οι πληροφορίες για τα αποθέματα των κρίσιμων φαρμάκων, δεν ήταν ανάμεσα σε αυτές που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλείψεων, αλλά σε αυτές που αναμένεται να αντιμετωπίσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ