Δήμος Αθηναίων: Σε λειτουργία το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων στην Πλατεία Βάθης

Δήμος Αθηναίων: Σε λειτουργία το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων στην Πλατεία Βάθης

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε πως δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά να αποκτήσει η πόλη ένα κέντρο αστεγίας, συνολικής χωρητικότητας 400 ατόμων, πάντα με συνθήκες ανθρώπινες και αξιοπρεπείς

Τους πρώτους του φιλοξενούμενους άρχισε να υποδέχεται το Πολυδύναμο Κέντρο Άστεγων του Δήμου Αθηναίων που δημιουργήθηκε σε συγκρότημα τριών πολυκατοικιών, το οποίο έως τώρα έμενε να ρημάζει στην Πλατεία Βάθης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε πως δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά να αποκτήσει η πόλη ένα κέντρο αστεγίας, συνολικής χωρητικότητας 400 ατόμων, πάντα με συνθήκες ανθρώπινες και αξιοπρεπείς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο συγκεκριμένο κέντρο μπορούν να λειτουργήσουν τρεις δομές μαζί. Είναι κέντρο ημέρας, είναι υπνωτήριο και ξενώνας. «Η λογική είναι να δρομολογούμε σιγά σιγά την επανένταξη των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως θέλουμε να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ευρώπη.

Όπως είπε «με το καλημέρα πήγαν δεκάδες συνάνθρωποί μας», ενώ έκανε λόγο για «ασύλληπτο κύμα κοινωνικής αλληλεγγύης που συνέβαλε στη δημιουργία του».

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης γνωστοποίησε πως τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει τις πύλες της μια νέα δομή, ένας ξενώνας για τους χρήστες ναρκωτικών που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ