Κιμ Γιονγκ Ουν: Αποκάλυψη – «βόμβα» από αξιωματούχο – Είναι νεκρός;

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αποκάλυψη – «βόμβα» από αξιωματούχο – Είναι νεκρός;

Τονίζει πως θα γίνουν ανακοινώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αναρρώνει σε πολυτελή βίλα, αποφεύγει τον κοροναϊό κάνοντας βόλτα με χλιδάτο σκάφος, είναι σε σοβαρή κατάσταση μετά από επέμβαση καρδιάς ή είναι νεκρός;

Τα σενάρια για τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τόσα πολλά και τόσα αντιφατικά μεταξύ τους που πλέον δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε.

Δείτε επίσης: Στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου τα περισσότερα θύματα του κοροναϊού
Σίγουρα το γεγονός ότι η πληροφόρηση είναι αυστηρά ελεγχόμενη στην Βόρεια Κορέα έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για τον δικτάτορα, ωστόσο όσο ο ίδιος παραμένει άφαντος, τελικά τόσο οι φήμες οργιάζουν.

Τα σενάρια ακόμη και μερικές βδομάδες μετά το πρώτο «κύμα» από φήμες, ακόμη δίνουν και παίρνουν.

Είναι νεκρός;
Ένας άλλος Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε και έγινε βουλευτής στη Σεούλ, ο Ζι Σεόνγκ Χο, λέει ότι όπως τον πληροφόρησαν ο Κιμ πέθανε πριν από μία εβδομάδα μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση κι η Πιονγιάνγκ ίσως ανακοινώσει αυτό το Σαββατοκύριακο το θάνατό του. Υποστηρίζει μάλιστα ότι έχει ήδη επιλεγεί ο διάδοχός τους, πιθανώς η αδελφή του δικτάτορα, Κιμ Γιο Γιονγκ.

«Αναρωτιόμουν πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από μια καρδιοχειρουργική επέμβαση. Πληροφορήθηκα ότι ο Κιμ πέθανε την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Ζι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap. Και πρόσθεσε χωρίς να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του: «Δεν είναι σίγουρο 100%, αλλά μπορώ να πω ότι οι πιθανότητες είναι 99%. Η Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής»

Bεβαια δεν είναι λίγοι που πιστεύουν πως ο Κιμ ίσως τροφοδοτεί σκόπιμα τα σενάρια για την υγεία του «για να ανησυχήσει τις ΗΠΑ»

Είναι άρρωστος;
Ένα άλλο σενάριο θέλει τον Κιμ να είναι «άρρωστος» κι η Βόρεια Κορέα να ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει διαπάλη διαδοχής στην Πιονγιάνγκ, αν χάσει τη μάχη ο «λαοπρόβλητος» ηγέτης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ταϊβάν, Τσιου Κούο Τσενγκ ο Κιμ ενδεχομένως να έχει πεθάνει, ο Τσιου απάντησε ότι ο Βορειοκορεάτης δυνάστης είναι «άρρωστος».

Είναι σε κώμα;
Πριν λίγες μέρες ένας Βορειοκορεάτης πρώην διπλωμάτης, που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα και εξελέγη πρόσφατα βουλευτής, υποστήριξε ότι η εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ή να βαδίσει μόνος του. Ο Τάε Γιονγκ Χο είπε στο CNN ότι η «αφύσικη» απουσία του Κιμ από τη Γιορτή του Ήλιου στις 15 Απριλίου δείχνει ότι ο δικτάτορας πρέπει να πάσχει από κάποια σωματική αναπηρία.

«Δεν είμαι βέβαιος αν υπεβλήθη πράγματι σε χειρουργική επέμβαση ή κάτι τέτοιο, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο… Δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ή να βαδίσει σωστά», είπε ο Τάε. Κι επεσήμανε ότι ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του νυν δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, είχε κρατηθεί μυστική επί δύο 24ωρα κι ο τότε ΥΠ ΕΞ της χώρας ενημερώθηκε σχετικά μόλις μία ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Έχει πρόβλημα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ;
Στο μεταξύ η νοτιοκορεατική εφημερίδα Daily NΚ, υποστηρίζει ότι η υγεία του Κιμ έχει επιβαρυνθεί «λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή υπερκόπωσης». Η εφημερίδα, που ειδικεύεται σε ειδήσεις από τη Βόρεια Κορέα, θεωρεί παράξενο το γεγονός ότι συνεργάτες του δικτάτορα δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις που να επιβεβαιώνουν ότι είναι καλά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λίγες μέρες μετά την απουσία του από το προσκήνιο άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι είναι άρρωστος ή ακόμη χειρότερα. Δίνοντας σε άλλους οδηγίες να στέλνουν εξ’ ονόματός του διπλωματικά τηλεγραφήματα, συγχαρητήρια ή δώρα γενεθλίων ο Κιμ ίσως θέλει να τροφοδοτήσει την περιέργεια αναφορικά με την υγεία του διατηρώντας ταυτόχρονα την ανησυχία στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ