Κορωνοϊός: Η αισιοδοξία Τσιόδρα για τα φάρμακα και το «καμπανάκι» της Δευτέρας

Κορωνοϊός: Η αισιοδοξία Τσιόδρα για τα φάρμακα και το «καμπανάκι» της Δευτέρας

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 8 μόλις νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Οι νεκροί έφτασαν τους 143 με τους τρεις νέους θανάτους που είχαμε σήμερα.

«Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση» ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κοροναϊό ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ενώ αναφέρθηκε στην έγκριση του Remdesivir στις ΗΠΑ.

«Επετράπη στις ΗΠΑ η χρήση του, αν και με προσωρινή έγκριση, λόγω του κατεπείγοντος που παρουσιάζεται σε επίπεδο δημόσιας υγείας. Θα αρχίσει να χορηγείται σε παιδιά με χαμηλή οξυγόνωση». Ανέφερε επίσης ότι φάρμακο δίνεται ενδοφλέβια ανά 10 ήμερες μόνο νοσοκομειακά.

Δείτε επίσης: Οδηγός για τις μάσκες – Που πρέπει να τις φοράμε
Πρόσθεσε πως όσοι παίρνουν φάρμακα με στατίνες θα πρέπει να τα συνεχίσουν. Τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα έχουν καταδείξει ότι ο κορονοϊός προσβάλλει και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Επισήμανε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες, καθώς θα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές.

«Αν τηρήσουμε όλα τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής και αν συνεχίσουμε όλοι να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικούς φορείς, θα έχουμε μικρότερο ενδεχόμενο διασποράς του ιού και αύξησης των κρουσμάτων μετά την άρση των μέτρων. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ακόμα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, εμείς θα επιτηρούμε καθημερινά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ