Φονικό στα Ανώγεια: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος – Με λυγμούς η μαραθώνια απολογία του

Φονικό στα Ανώγεια: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος – Με λυγμούς η μαραθώνια απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος που κατηγορείται κατηγορούμενος για το φόνο του Γ. Ξ. το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στ’ Ανώγεια

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος που κατηγορείται κατηγορούμενος για το φόνο του Γ. Ξ. το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Ανώγεια.

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η απολογία του του 29χρονου για τα όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και οδήγησαν στο θάνατο του πατέρα του και του 30χρονου γείτονά τους.

Ο κατηγορούμενος, κλαίγοντας γοερά, περιέγραψε τη στιγμή που είδε νεκρό τον πατέρα του.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 29χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Με λυγμούς η απολογία του

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Διονύση Βέρρα, ο κατηγορούμενος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος κατά την απολογία του στον ανακριτή και την ώρα που περιέγραφε τι συνέβη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό έκλαιγε λέγοντας: «Άδειασα όλος μέσα μου, υπήρξε σκοτάδι μπροστά μου».

«Ο πατέρας μου ήταν ο άγγελός μου, τον είχα εγώ σαν πατέρα» ανέφερε ο 29χρονος όπως είπε η εκ των δικηγόρων του, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Ο Διονύσης Βέρρας επέμεινε ότι η οικογένεια του Γ. Ξ. δεν προσκόμισε το αληθινό όπλο στις αστυνομικές αρχές, καθώς στον τόπο του εγκλήματος στ’ Ανώγεια υπήρχαν δυο διαφορετικοί τύποι βολίδων (ο ένας τύπος ήταν συμβατός του όπλου που έφερε ο 29χρονος), το όπλο ωστόσο που προσκόμισαν στις αρχές δεν ταίριαζε με καμία από τις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο.

«Ήταν μια συναισθηματική απολογία»

«Ήταν μια συναισθηματική, εξαιρετικά φορτισμένη απολογία η οποία συγκίνησε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό. Είπε όλη την αλήθεια. Άνοιξε το στόμα του και την ψυχή του και έβγαλε ό,τι βίωσε εκείνα τα κρίσιμα λεπτά του Σαββάτου»  είπε ο Διονύσης Βέρρας.

«Ένα παιδί το οποίο να δονείται και να κλαίει συνεχώς και να περιγράφει με λεπτομέρειες τι του συνέβη εκείνο το βράδυ» συμπλήρωσε.

«Έχουμε έναν κατηγορούμενο και ευρήματα αντικειμενικά. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές μπορούν να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Αυτοί που τα λένε δεν έχουν σχέση με τις οικογένειες και καλά θα κάνουν να αφήσουν τις οικογένειες στη δυστυχία τους και στο δράμα που υφίστανται και να μην κατασκευάζουν πράγματα» κατέληξε ο κ. Βέρρας.

Ερωτηματικά από την κατάθεση του περαστικού που τραυματίστηκε

Η κατάθεση του άντρα που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα και τραυματίστηκε στο πόδι, κατά τη διάρκεια της φονικής συμπλοκής δεν έδωσε φως  στην υπόθεση. Παρότι αστυνομικός κατέθεσε ότι ο κτηνοτρόφος και συγχωριανός των εμπλεκομένων προσπάθησε να βοηθήσει, εμποδίζοντας τη σύγκρουση των δύο αντρών, εκείνος υποστηρίζει ότι δεν είδε τίποτα από όλα όσα συνέβησαν.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε: «Είμαι κτηνοτρόφος και μένω μόνιμα στα Ανώγεια. Το βράδυ του Σαββάτου δεν θυμάμαι ακριβώς την ώρα έκανα βόλτα στο χωριό των Ανωγείων με το αυτοκίνητό μου. Ενώ βρισκόμουν στο Περαχώρι είδα μία αναμπουμπούλα από άτομα και σταμάτησα να δω τι συμβαίνει. Μόλις κατέβηκα από το αμάξι και πλησίασα άκουσα πυροβολισμό και ένιωσα έναν πόνο στο αριστερό πόδι κάτω από το γόνατο.

Κατευθείαν μάτωσε το πόδι μου και έπεσα κάτω. Μετά από ώρα ξύπνησα στο φορείο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν στο περιστατικό ούτε ποιος πυροβόλησε. Στο σημείο βρίσκονταν περίπου 20-30 άτομα χωρίς να διακρίνω ποιος έκανε τι. Παρέμεινα στο κέντρο υγείας 1-1 ώρες και στη συνέχεια με έφερε ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου βρίσκομαι στο Χειρουργικό Τμήμα των Επείγονταν Περιστατικών”.

Στην ερώτηση εάν γνωρίζει τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό απάντησε ότι «ναι τους ξέρω, καθώς είναι συγχωριανοί μου. Δεν έχω με κανέναν συγγενική σχέση, ούτε κάνω με κάποιον κολλητή παρέα. Τους γνωρίζω απλά, καθώς είμαστε κλειστή κοινωνία. Δεν γνωρίζω εάν είχαν διαφορές μεταξύ τους, ούτε εάν είχε συμβεί κάποιο επεισόδιο άλλο μεταξύ τους.

Το μόνο που μπορώ να πω για το περιστατικό είναι ότι υπήρχε κόσμος πολύς στο Περιχώρι και ότι σταμάτησα να τι συμβαίνει. Δεν είδα ποιος πυροβόλησε και άκουσα έναν πυροβολισμού και μετά έπεσα κάτω. Δεν θυμάμαι ποιος άλλος ήταν στο σημείο αλλά εκεί που έγινε το περιστατικό βρίσκονται τα σπίτια και των δύο συγχωριανών μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ