Ν.Χέιλι:«To μεγάλο κουμπί» του Τράμπ κρατάει τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε εγρήγορση

Ν.Χέιλι:«To μεγάλο κουμπί» του Τράμπ κρατάει τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε εγρήγορση

Στην ανάρτηση στο  twitter  του Ντόναλντ Τραμπ ότι διαθέτει μεγαλύτερο κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων σε σύγκριση με εκείνο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι , υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος κράταει τον Κιμ «σε εγρήγορση» και καθιστά σαφή τον κίνδυνο […]

Στην ανάρτηση στο  twitter  του Ντόναλντ Τραμπ ότι διαθέτει μεγαλύτερο κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων σε σύγκριση με εκείνο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι , υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος κράταει τον Κιμ «σε εγρήγορση» και καθιστά σαφή τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, δήλωσε. Ερωτηθείσα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του ABC «This Week», εάν το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο Twitter ήταν καλή ιδέα, η Χέιλι απάντησε πως ο Τραμπ «πρέπει πάντα να κρατάει τον Κιμ σε εγρήγορση. Είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε να γίνει τόσο αλαζόνας που να μην συνειδητοποιεί την πραγματικότητα του τί θα μπορούσε να συμβεί εάν θα ξεκινούσε έναν πυρηνικό πόλεμο».170425084428-trump-haley-4-24-exlarge-169Η αμερικανίδα αξιωματούχος επισήμανε ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές στην Πιονγκιάνγκ ότι οι ΗΠΑ δεν θα ελαττώσουν την πίεση προς τον Κιμ. «Δεν θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να δραματοποιούν το γεγονός ότι έχουν ένα κουμπί στο γραφείο τους κι ότι μπορούν να καταστρέψουν την Αμερική» σημείωσε.«Εμείς θέλουμε να τους υπενθυμίζουμε πάντα ότι μπορούμε επίσης να σας καταστρέψουμε, επομένως να είστε πολύ επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στις δηλώσεις σας και στις ενέργειές σας».

Αφού ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε ότι έχει σε ετοιμότητα ένα κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων, ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς του την περασμένη εβδομάδα διαβεβαιώνοντας σε ένα tweet ότι το κουμπί που ο ίδιος διαθέτει είναι μεγαλύτερο και δυνατότερο.Το μήνυμά του προκάλεσε αντιδράσεις. Μεταξύ αυτών ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος είπε πως με αυτό το tweet ο Τραμπ κάνει τους συμμάχους της Ουάσιγκτον να χάνουν την εμπιστοσύνη τους. Εξάλλου, η Νίκι Χέιλι υπογράμμισε ότι η αναστολή των πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας είναι ο πρώτος όρος που θέτουν οι ΗΠΑ προκειμένου να αποδεχθούν να συνομιλήσουν με την Πιονγκγιάνγκ.

Οι Βορειοκορεάτες «πρέπει να σταματήσουν τις δοκιμές τους. Πρέπει να συμφωνήσουν να συζητήσουν σχετικά με την απαγόρευση των πυρηνικών τους όπλων» πριν από οποιαδήποτε συνομιλία, εξήγησε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι η αναστολή των πυρηνικών δοκιμών πρέπει να διαρκέσει «μια περίοδο επαρκώς μακρά» προκειμένου οι διαπραγματεύσεις να μπορέσουν να περάσουν στην «επόμενη φάση».

«Δεν είναι κάτι που θα γίνει σε μια μέρα» τόνισε η Νίκι Χέιλι. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι «εμείς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε κάποια στιγμή με τη Βόρεια Κορέα, όμως πολλά πρέπει να γίνουν προηγουμένως» κατέληξε.


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ