Δίκη Τοπαλούδη : Ισόβια στους 2 κατηγορούμενους για την δολοφονία της φοιτήτριας

Δίκη Τοπαλούδη : Ισόβια στους 2 κατηγορούμενους για την δολοφονία της φοιτήτριας

Ισόβια επέβαλλε ομόφωνα το δικαστήριο στους δυο κατηγορούμενους για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Επίσης επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξής 15 ετών στον καθένα για τον βιασμό της.

Ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη ήταν η τιμωρία που επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ομόφωνα στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση Τοπαλούδη.

Οι δικαστές νωρίτερα είχαν κρίνει, επίσης ομόφωνα, τους κατηγορούμενους ενόχους για τον ομαδικό βιασμό και για ανθρωποκτονία,χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Στο άκουσμα της απόφασης το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα με την πρόεδρο να αντιδρά λέγοντας : «Δεν είναι παράσταση εδώ, είναι δίκη και πρέπει να τη σεβαστείτε»

Η εισήγηση της ποινής από την εισαγγελέα
Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση Τοπαλούδη. Επιπλέον εισηγήθηκε να τους επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας επισήμανε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Κι αυτό γιατί με βάση τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο συνεδριάζει για να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών.

«Κανένα ελαφρυντικό»
«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό». Με τη φράση αυτή κατέληξε η εισαγγελέας προτείνοντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους , οι οποίοι νωρίτερα κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για το βιασμό και την ανθρωποκτονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Στο τέλος της αγόρευσής της μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

Λύγισε ο Κούγιας πριν την ετυμηγορία
Φανερά φορτισμένος, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη ξέσπασε στην εκπομπή «LIVE NEWS» εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, για τους δύο κατηγορουμένους.

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνησή του και μίλησε για την πορεία της δίκης ως τη δικαίωση της μνήμης της νεαρής κοπέλας.

«Η ποινή θα είναι οπωσδήποτε ισόβια για τη δολοφονία και 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο.

Έγιναν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί μας και κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων. Νιώθω ικανοποίηση.

Αρχίσαμε τη δίκη 14 Γενάρη, αυτή η πολιτική αγωγή ήταν ολόκληρης της Ελλάδος που σέβεται τον νόμο, που θεωρεί ότι δεν είναι φυσιολογικό οι γονείς να κηδεύουν τα παιδιά τους μετά από τέτοιο τρόπο.

Οι γονείς αντιμετώπισαν τους δολοφόνους του παιδιού τους. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνταν την πράξη και δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας. Θέλαμε να αποκαταστήσουμε τη μνήμη του κοριτσιού. Είναι δύσκολο το βήμα της πολιτικής αγωγής.

Αυτή τη δίκη έπρεπε να την δει όλη η Ελλάδα. Χαίρομαι που αποκαταστάθηκε η μνήμη της Τοπαλούδη και λυπάμαι που αυτά τα παιδιά θα περάσουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους στη φυλακή.

Η κοινωνία μας εξελίσσεται τραγικά. Ακούω για κάποιους που μιλούν για θανατικές ποινές, δεν υπάρχει τίποτα απεχθέστερο από τη φυλάκιση.

Ακούω κάποιους που λένε τι είναι 20 χρόνια; Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν με ότι απεχθέστερο υπάρχει στις ελληνικές φυλακές»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ