Ανοίγουν τα mall από τη Δευτέρα – Ποιοι οι κανόνες εισόδου

Ανοίγουν τα mall από τη Δευτέρα – Ποιοι οι κανόνες εισόδου

Μετά το «πράσινο φως» που πήραν τα πολυκαταστήματα για σηκώσουν ρολά τη Δευτέρα, αυξάνονται οι πιέσεις και από την πλευρά των επιχειρηματιών της εστίασης

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται ήδη οι επιχειρηματίες που λειτουργούν στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της χώρας, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης για άνοιγμα των mall τη Δευτέρα.

Παράγοντες της αγοράς δηλώνουν ικανοποιημένοι αλλά και αιφνιδιασμένοι, καθώς το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων ήταν προγραμματισμένο για δύο εβδομάδες αργότερα.

«Πράσινο φως» από τους ειδικούς

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κοροναϊού επιτρέπει το άνοιγμα των εν λόγω πολυκαταστημάτων.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως στις 18 Μαΐου μαζί με τα Εμπορικά Κέντρα και τα shopping mall θα ανοίξουν και ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι.

Με τι κανόνες θα ανοίξουν τα mall

Εν όψει του ανοίγματος αναμένονται και οι κανόνες λειτουργίας των πολυκαταστημάτων. Ήδη η ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται το πλαίσιο συνεδρίαζε έως αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων οι κανόνες θα προβλέπουν χρήση μάσκας στο εσωτερικό ολόκληρου του mall, λόγω της ιδιαίτερης χρήσης των κλιματιστικών, καθώς και την χρήση 20 τμ ανα άτομο.

Το παρασκήνιο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαχειριστές εμπορικών κέντρων δεν γνώριζαν ότι αναμενόταν μια τέτοια εξέλιξη, ούτε αλυσίδες που διατηρούν καταστήματα μέσα στα malls.

 

Ωστόσο, το ζήτημα είχε τεθεί προς συζήτηση, ειδικά μετά το άνοιγμα άλλων συναφών εμπορικών χώρων.

Πιέσεις από τους επιχειρηματίες της εστίασης

 

Με την κίνηση αυτή ενισχύονται οι προσδοκίες για γρηγορότερο άνοιγμα και των καφέ και εστιατορίων με τραπέζια μόνο σε εξωτερικούς χώρους, αφού και αυτά περιλαμβάνονταν μαζί με τα εμπορικά κέντρα στο «τέταρτο στάδιο» επαναλειτουργίας της αγοράς.

Βέβαια σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι οι καφετέριες και η εστίαση θα ανοίξουν 1η Ιουνίου και όχι νωρίτερα. Ωστόσο είναι γεγονός ότι η πίεση των επιχειρηματιών εστίασης προς την κυβέρνηση θα αυξηθεί μετά το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων.

Αλλωστε, μέσα στα mall υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες που επίσης θα πιέσουν για να ανεβάσουν ρολά.

Βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση να ανοίξουν τα πολυκαταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημειώνει: «Άλλο ένα κρούσμα κραυγαλέας αντίφασης στα πολλά μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση μετά τη καραντίνα: Τη Δευτέρα ανοίγουν άρον – άρον τα μεγάλα πολυκαταστήματα, γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορωνοϊός.

»Την ίδια ώρα, όμως, παραμένουν κλειστά και στο έλεός τους, τα μικρά καταστήματα εστίασης με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Εκεί που προφανώς ο κορωνοϊός κολλάει, τουλάχιστον μέχρι και την 1η Ιουνίου.

»Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει και πάλι πόσο νοιάζεται για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα…»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ