Κορωνοϊός : Παίρνει εξιτήριο η τελευταία ασθενής από το νοσοκομείο του Ρίου

Κορωνοϊός : Παίρνει εξιτήριο η τελευταία ασθενής από το νοσοκομείο του Ρίου

Μία γυναίκα είναι η μοναδική ασθενής με κοροναϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον ιό στη Δυτική Ελλάδα

Μία γυναίκα είναι η μοναδική ασθενής με κοροναϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον ιό στη Δυτική Ελλάδα.

Μάλιστα η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί και άμεσα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, όπως είπε στο thebest.gr ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος.

Τα καλά νέα όμως συνεχίζονται καθώς δύο εβδομάδες μετά το πρώτο κύμα άρσης περιοριστικών μέτρων, σήμερα ανακοινώθηκαν μόλις δύο νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Μόνο μία ασθενής
Τις τελευταίες ημέρες (περίπου μια εβδομάδα) στο νοσοκομείο του Ρίου, ως προς τον κοροναϊό, νοσηλεύεται μόνο αυτή γυναίκα ενώ διαρκώς νοσηλεύονται ύποπτα περιστατικά, τα οποία όλα ωστόσο τον τελευταίο μήνα, ήταν αρνητικά, προσθέτει ο κ. Γώγος.

Επιπρόσθετα, εξηγεί, πως όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο με εικόνα λοίμωξης αναπνευστικού, νοσηλεύονται στους χώρους για τα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των σχετικών τεστ και στη συνέχεια προωθούνται στις αντίστοιχες κλινικές.

«Τον τελευταίο μήνα όλα τα ύποπτα που νοσηλεύτηκαν ήταν αρνητικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τα παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων».

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας είχαν νοσηλευθεί και οι ταξιδιώτες στο Ισραήλ, που ήταν η πρώτη «συρροή κρουσμάτων» στην Ελλάδα.

Ανάμεσά τους ήταν ο εκπαιδευτικός Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος ασθενής που κατέληξε από τον φονικό ιό στην Ελλάδα, τον Μάρτιο.

Μόλις 2 νέα κρούσματα κοροναϊού και 2 νέοι θάνατοι
Όσον αφορά στο σύνολο της χώρας, μόλις δύο νέα κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.836, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 616 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1473 (51.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 άνθρωποι σε ΜΕΘ
Επιπλέον, 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 9 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δύο ακόμα νεκροί – 165 συνολικά
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 165 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 47 ήταν γυναίκες (28.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 131684 κλινικά δείγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ