Γεωργιάδης: Αναπόφευκτη η ύφεση το 2020, στόχος να μειώσουμε το εύρος της

Γεωργιάδης: Αναπόφευκτη η ύφεση το 2020, στόχος να μειώσουμε το εύρος της

Το σχέδιο της κυβέρνησης που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη ρευστότητα εξειδίκευσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη ρευστότητα εξειδίκευσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε λέγοντας ότι οι οικονομικοί δείκτες προϊώνιζαν μεγάλη επιτυχία για το 2020 μέχρι την εμφάνιση του Covid-19.

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξασφάλισε την επάρκεια και τον έλεγχο της κερδοσκοπίας σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια, ενώ μερίμνησε για την ασφαλή λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

O υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίηση ότι η ύφεση για το 2020 είναι αναπόφευκτη, στόχος είναι να μειώσουμε το εύρος της και να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία για να έχουμε ανάκαμψη το 2021.

Ως προς τη συνεργασία με την ΕΕ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πολύ γρήγορα η χώρα πέτυχε η αναπτυξιακή τράπεζα να γίνει εργαλείο παροχής ρευστότητας.

Σήμερα, Τετάρτη, άνοιξε και πάλι το ΤΕΠΙΧ 2. Μάλιστα, πάνω από 40.000 επιχειρήσεις κάνανε αίτηση από τις 12 το μεσημέρι.

Οι κινήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει εξασφαλιστεί μόχλευση ρευστότητας 7 δις ευρώ: «Το σχεδιάσαμε και το υλοποιήσαμε σε λιγότερο από 50 ημέρες».

Εγκαινιάσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία ύψους 1,88 δισ. ευρώ και με τη μόχλευση άλλα 5 δισ. ευρώ .

Για τις στρατηγικές επενδύσεις το σύνολο των νέων εγκρίσεων εκτιμάται στα 700 εκατ. ευρώ.

Θα εγκριθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβάλει φάκελο, συνολικά δηλαδή περίπου 2.000 επιχειρήσεις.

Τέλος, εγκρίθηκαν έργα ΣΔΙΤ και νέες στρατηγικές επενδύσεις στις ΑΠΕ σε μόλις 16 ημέρες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα προσφέρει κρατική εγγύηση έως 80% για επιχειρηματικά δάνεια κίνησης.

«Σεβόμαστε τις τράπεζες όμως αυτή τη στιγμή θέλω να ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη να μην εξαντλούν την αυστηρότητά τους πάνω στις χορηγήσεις αυτών των χρηματοδοτικών εργαλείων, δήλωσε ο υπουργός δίνοντας έμφαση στη σημασία που έχει η γρήγορη διεκπεραίωση των φακέλων», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακόμη, η κυβέρνηση δημιουργεί παρατηρητήριο ρευστότητας για τις επιχειρήσεις.

Σε άμεση προτεραιότητα τίθενται 40 μεγάλα έργα. Στο νέο ΕΣΠΑ του 2021 – 2027 προστίθενται πόροι από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ