Σάλος με την υποδοχή σε καταδρομείς στην Κύπρο: Μπουνιές, πνίξιμο και φωνές (vid)

Σάλος με την υποδοχή σε καταδρομείς στην Κύπρο: Μπουνιές, πνίξιμο και φωνές (vid)

Έξαλλος ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης με αφορμή βίντεο από την υποδοχή νεοσυλλέκτων στην 33η Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι, διέταξε άμεση έρευνα.

Πράγματι, με βάση ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι η υποδοχή των νεοσυλλέκτων Καταδρομέων δεν γίνεται με την κοινώς λεγόμενη στη στρατιωτική διάλεκτο «σωματική βελτίωση», ή «Σωβέ», αλλά με τρόπο χειρότερο που αγγίζει τα όρια των… βασανιστηρίων.

Ανάμεσα σε αυτά είναιγροθιές στο στομάχι, φωνές, «πνίξιμο» σε νιπτήρες σε μία προσπάθεια να «σπάσουν τον τσαμπουκά» των νεοφερμένων, ή μήπως για να διασκεδάσουν οι ίδιοι;

Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως οι στρατιώτες συμμετείχαν οικειοθελώς στην οπτικογράφηση για δικούς τους λόγους. Είτε για να δείξουν πως είναι άξιοι για καταδρομείς και αντέχουν, είτε γιατί φοβήθηκαν τις επιπτώσεις από μία πιθανή άρνησή τους.

Φαίνεται πάντως ότι δεν υπάρχει εμπλοκή μόνιμων αξιωματικών, ή υπαξιωματικών στα δρώμενα.

Ο κ. Αγγελίδης από την πλευρά του τόνισε ότι: «Είμαι εξοργισμένος.Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους ανομίας στο στράτευμα. Θέλουμε και έχουμε στρατό επαγγελματιών και ευσυνείδητων πολιτών. Έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα μας και απέναντι στον κάθε γονιό που μας εμπιστεύεται το παιδί του.

Δεν θα επιτρέψουμε σε μερικούς ανεγκέφαλους να αμαυρώσουν την εικόνα της Εθνικής Φρουράς. Επισκέφθηκα άμεσα το στρατόπεδο και διέταξα εις βάθος έρευνα. Γρήγορη και ουσιαστική. Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Επαναλαμβάνω ότι η Εθνική Φρουρά είναι και θα είναι το καμάρι μας. Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι».

Πηγή: gazzetta.gr plus

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ