Επίθεση με βιτριόλι – «Ο δράστης σε 4 χρόνια θα είναι έξω»

Επίθεση με βιτριόλι – «Ο δράστης σε 4 χρόνια θα είναι έξω»

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος, σχετικά με την υπόθεση της άτυχης 34χρονης που δέχτηκε επίθεση το πρωί της Τετάρτης με καυστικό υγρό

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος, σχετικά με την υπόθεση της άτυχης 34χρονης που δέχτηκε επίθεση το πρωί της Τετάρτης με καυστικό υγρό.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι επιθέσεις σαν και αυτήν, δεν τιμωρούνται με τη βαρύτητα που θα έπρεπε.

«Η νομολογία του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τις επιθέσεις με βιτριόλι, τις χαρακτηρίζει ως βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ίδια ποινική μεταχείριση. Προβλέπεται ποινή καθείρξεως μέχρι 10 χρόνια».

Ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε πως δεν είναι γνωστό αν ο δράστης είναι γυναίκα ή άντρας, ενώ και το κίνητρο της υπόθεσης παραμένει άγνωστο.

Αναφερόμενος στην υφιστάμενη νομοθεσία, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως αν συλληφθεί τελικά ο δράστης δε θα μπορεί να κρατηθεί προσωρινά.

«Αν η αστυνομία τον συλλάβει, δεν θα μπορεί να κρατηθεί προσωρινά. Με την υφιστάμενη νομοθεσία σε αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη, θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρές οι προϋποθέσεις για να κρατηθεί. Αν συλληφθεί, θα αφεθεί ελεύθερος».

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην άτυχη κοπέλα και στη ζωή της που θα είναι διαφορετική από εδώ και πέρα, εξέφρασε την άποψή του λέγοντας: «θλίβομαι που δυστυχώς ο νόμος το αντιμετωπίζει μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Σε τέσσερα χρόνια πραγματική φυλακή θα είναι έξω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ