Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα, 2878 τα συνολικά – Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα, 2878 τα συνολικά – Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Δύο νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν από τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας

Δύο νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν από τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.878.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 171 συνολικά.

Την ίδια στιγμή, 19 άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ, ενώ 100 άτομα εξήλθαν συνολικά από αυτές.

Ειδικότερα, από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 626 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1635 (56%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε ό,τι αφορά στους διασωληνωμένους, η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Έξι (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τους νεκρούς, οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

Βλάβες στον πνεύμονα
Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι βλάβες που προκαλεί ο ιός στον πνεύμονα αφορά σε καταστροφή του ενδοθηλίου, τη δημιουργία μικροθρομβώσεων και τη δημιουργία παράλληλων αγγείων γύρω από τις κυψελίδες του πνεύμονα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών κατέδειξαν ότι οι βλάβες από τον κοροναϊό Covid-19 στους πνεύμονες μοιάζουν με τις βλάβες που προκαλούν άλλοι beta κοροναϊοί (SARS, MERS κλπ.).

Η χρήση υπερυπολογιστών (όπως ο Summit) μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλο αριθμό πράξεων που αφορούν το μοριακό έλεγχο του ιού.

Χαρδαλιάς: Ανοίγει τη Δευτέρα η εστίαση – Αποφάσεις για δημοτικά και νηπιαγωγεία
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως από αύριο, Δευτέρα, απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, ενώ από τη Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση.

Την ίδια ημέρα, θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Όπως είπε, η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία.

Σε μετέπειτα ερώτηση, ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι η επιτροπή συνεδριάζει το απόγευμα της Κυριακής ακριβώς για το ζήτημα των δημοτικών. «Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν και πρέπει να ανοίξουν. Επιδημιολογικά είμαστε πολύ καλά, το R0 είναι πολύ κάτω από 1».

«Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι ο ιός θα συνεχίσει να είναι μαζί μας για αρκετό καιρό. Όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα παιδιά έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να νοσήσουν, δεύτερον ότι τα παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιπλοκές λόγω του Covid 19. Τρίτον, υπάρχει χαμηλό ποσοστό μεταδοσιμότητας του ιού στα παιδιά» πρόσθεσε.

Για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι θα υπάρξει σύντομα επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του υπουργείου Υγείας.

Δείτε την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ