Πώς θα λειτουργήσουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία – Εως τις 26 Ιουνίου το διδακτικό έτος

Πώς θα λειτουργήσουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία – Εως τις 26 Ιουνίου το διδακτικό έτος

Ολες οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων αλλά και των παιδικών και βρεφικών σταθμών με παράταση του διδακτικού έτους έως και τις 26 Ιουνίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξειδίκευσαν τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων.

Τη Δεύτερα ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σχεδόν τρεις μήνες εργαζόμαστε συλλογικά για να εφαρμόσουμε την εκπαίδευση στα νέα δεδομένα, είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών και παιδικών σταθμών.

Η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων αποφασίστηκε με βάση την ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπή.

Όπως είπε η επιτροπή ειδικών εστίασε στη σημασία του μικρού μεγέθους της ομάδας, παρά στην απόσταση, για τις μικρές ηλικίες.

Χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το άνοιγμα των βαθμίδων εκπαίδευσης το προηγούμενο διάστημα.

Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία είπε και πρόσθεσε οτι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στα σχολεία.

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να προσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητα

Τα ανοιχτά σχολεία μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου

Θα παραταθούν οι συμβάσεις των αναπληρωτών έως τις 30 Ιουνίου.

Τα τμήματα θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές και με 1,5 μέτρο απόσταση.

Αν υπερβαίνουν τους 15 μαθητές θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Δηλαδή τη μια εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή την επόμενη εβδομάδα Τρίτη – Πέμπτη

Αν δεν υπερβαίνουν τους 15 θα λειτουργούν καθημερινά.

θα υπάρχουν αντισηπτικά στα σχολεία. Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική για τους δασκάλους

Ειδική μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες.

Δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στη λειτουργία των παιδικών και βρεφικών σταθμών είπε ότι ισχύει ότι και  για τα δημοτικά δηλαδή εως 15 παιδιά σε κάθε αίθουσα.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εφόσον αυτό είναι εφικτό λόγω της ηλικίας των παιδιών είπε.

Αν δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας, έχει επιτραπεί η πρόσληψη από τους δήμους έκτακτου προσωπικού για 4 μήνες, που θα μπορεί να απασχοληθεί και σε άλλους χώρους αν προκύψει ανάγκη και δεν είναι πλέον αναγκαίο για τους παιδικούς σταθμούς.

Η άδεια ειδικού σκοπού για εργαζόμενους στο Δημόσιο μπορεί να συνεχιστεί μόνο αν τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να είναι στο σχολείο (καθημερινά ή εκ περιτροπής), ανάλογα με το πρόγραμμα του σχολείου

Το πράσινο φως άναψε ο υπουργός Εσωτερικών και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με τους ίδιους κανόνες που ισχύει για τους δημοσίους και παιδικούς σταθμούς.

Οι εν λόγω σταθμοί θα λειτουργήσουν έως τα τέλη Ιουλίου.

Μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε ότι τα ΚΑΠΗ θα μείνουν κλειστά και το προσωπικό τους μπορείτε να απασχολείται στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.

Αναφορικά με τη λειτουργία του δημοσίου, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι από την επόμενη  επανέρχεται σε πλήρη κανονικότητα πλην των υπαλλήλων που έχουν λάβει ειδική άδεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ