Σήκωσαν άγκυρα τα πλοία – Ουρές, θερμομετρήσεις και ερωτηματολόγια

Σήκωσαν άγκυρα τα πλοία – Ουρές, θερμομετρήσεις και ερωτηματολόγια

Για τα νησιά σάλπαραν και πάλι από σήμερα Δευτέρα τα πλοία, με τα πρώτα δρομολόγια να πραγματοποιούνται με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά

Για τα νησιά σάλπαραν και πάλι από σήμερα Δευτέρα τα πλοία, με τα πρώτα δρομολόγια να πραγματοποιούνται με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.

Οι επιβάτες επρόκειτο να ταξιδέψουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα πρέπει να θερμομετρούνται, να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο και να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

  

Υπενθυμίζεται, ότι τα πλοία ταξιδεύουν με μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 55%.

Σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 7 δρομολόγια πλοίων (δυο για Κυκλάδες, ένα για Χίο Μυτιλήνη και τέσσερα για Κρήτη).

Από την Ραφήνα αναχωρεί ένα πλοίο για τις Κυκλάδες, τρία για Λαύριο, δυο για Κέα – Κύθνο- Σύρο και ένα για Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα.                  

Στο λιμάνι του Πειραιά ο Πλακιωτάκης -Επιθεώρησε τα νέα μέτρα στα πλοία

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» που εκτελεί το δρομολόγιο για Χίο και Μυτιλήνη, βρέθηκε το απόγευμα ο Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς επετράπη ξανά η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών προς όλα τα νησιά.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του, είπε ότι σήμερα ξεκινά η ελεύθερη μετακίνηση προς όλα τα νησιά και πως η εμπειρία των δρομολογίων της Κρήτης ήταν απολύτως θετική.

Ευχαρίστησε επιβάτες και πλήρωμα για τη σωστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, λέγοντας πως «τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, πρώτα από όλα προστατεύουν του ίδιους αλλά και τη δημόσια υγεία στα νησιά».

Το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θέλει με κάθε τρόπο και μέσο να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία ιδιαιτέρως των μικρών νησιών, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Κατάφεραμε το προηγούμενο διάστημα να έχουμε μηδενικά κρούσματα στα νησιά και αυτό αποτελεί μία μεγάλη παρακαταθήκη για την πατρίδα μας, που σκοπεύουμε να επωφεληθούμε ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου» είπε.

Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε εξάλλου, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζεται περαιτέρω ενίσχυση της ακτοπλοΐας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις καθημερινά, ώστε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, την κατάλληλη χρονική στιγμή, να αναθεωρήσει τα πρωτόκολλα των επιβατών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε όλους και όλες για την υπομονή τους, και ευχήθηκε στους ταξιδιώτες καλά ταξίδια και καλό καλοκαίρι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ