Μεταφέρονται στον Έβρο άλλοι 400 αστυνομικοί – Ξεκίνησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα

Μεταφέρονται στον Έβρο άλλοι 400 αστυνομικοί – Ξεκίνησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα

Ακόμα 400 αστυνομικοί μεταφέρονται στον Έβρο, σε ενίσχυση των συνόρων έπειτα από τις απειλές της τουρκικής πλευράς.

Οι απειλές της τουρκικής πλευράς ότι θα επανέλθουν στα σύνορά μας στον Έβρο, προκάλεσε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Λόγω Πάσχα, COVID-19 και καραντίνας είχε αποδεσμευτεί σημαντικός αριθμός αστυνομικού προσωπικού.

Σε σύσκεψη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η μεταφορά επιπλέον 400 αστυνομικών στα σύνορα από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας. Κυρίως δυνάμεις των ΜΑΤ, εποχούμενες δυνάμεις, ΟΠΚΕ και Συνοριοφύλακες.

Επισημαίνεται πως στον Έβρο βρίσκονται 100 στελέχη της FRONTEX, οι οποίοι θα έπρεπε να φύγουν στις 6 Ιουλίου, ωστόσο θα γίνει νέο αίτημα παραμονής τους, με τις αρμόδιες πηγές να αναφέρουν πως θα μείνουν όλο το καλοκαίρι.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε τουλάχιστον τρία σημεία στις Φέρες στο κτήμα Τσιρόζη όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη, στον Άρδα ποταμό, και στο Τυχερό Έβρου.

Σημειώνεται πως στον Έβρο βρίσκεται ήδη μόνιμη δύναμη 400 αστυνομικών, 200 ακόμη εθελοντές αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί με δικά τους έξοδα και 150 ένστολοι ενισχυτική δύναμη από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ και τώρα προστίθενται επιπλέον 400, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.100 αστυνομικούς.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ξεκίνησαν ήδη από Αθήνα, ενώ συνολικά 20 από άλλες περιοχές της χώρας θα βρεθούν στα σύνορα του Έβρου και κυρίως στα τρία επίμαχα σημεία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε η επισήμανση, πως αυτή η ενίσχυση και κινητοποίηση στην περιοχή θα προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων, ωστόσο προτιμήθηκε η… ανησυχία από το να βρεθεί η χώρα μας απροετοίμαστη σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνουν πως η τουρκική συμπεριφορά, αυτή την περίοδο είναι η «συνηθισμένη» όπως ήταν πριν ξεσπάσει η αναταραχή, η συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών, και τα επεισόδια στις Καστανιές Έβρου, όπως δηλαδή πριν από 28 Φλεβάρη.

Σήμερα στις 09:30 φθάνει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, θα επιθεωρήσει σημεία του φράχτη στον Έβρο και στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ