Reuters: Από 20-25 χώρες το πρώτο κύμα τουριστών στην Ελλάδα

Reuters: Από 20-25 χώρες το πρώτο κύμα τουριστών στην Ελλάδα

Οι πρώτες χώρες από τις οποίες θα δεχθεί η Ελλάδα τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Τουρισμού έως το τέλος της εβδομάδας

Η Ελλάδα θα επιτρέψει από τα μέσα Ιουνίου την είσοδο σε ταξιδιώτες από 20 με 25 χώρες, χωρίς αυτοί να τίθενται σε καραντίνα, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Πολίτες από περίπου 20 με 25 χώρες θα επιτραπεί να έρθουν», ανέφερε η πηγή του πρακτορείου ειδήσεων, διευκρινίζοντας ότι στη λίστα θα βρίσκονται η Κύπρος, το Ισραήλ και χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ δήλωσε ότι οι πρώτες χώρες από τις οποίες θα δεχθεί η Ελλάδα τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Τουρισμού έως το τέλος της εβδομάδας.

Μιλώντας στην ΕΡΑ, ο κ. Πέτσας, σημείωσε πως για τα θέματα Υγείας που συνδέονται άμεσα με τα τουριστικά ρεύματα, επίσης μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την υγειονομική υποδομή στους τουριστικούς προορισμούς, από τα πιο μεγάλα μέχρι τα πιο μικρά νησιά, και την ηπειρωτική χώρα.  Επιπλέον τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και για το σχέδιο για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αισιόδοξη η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «ο τουρισμός μπορεί να κινηθεί. Πριν από δύο μήνες, φαινόταν χαμένη υπόθεση. Πλέον, δεν είμαστε εκεί. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα; Η αβεβαιότητα. Πώς αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα; Βάζουμε ένα πλέγμα προστασίας έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων ή θα έχουν άθικτους τους μισθούς ή ένα μέρος των μισθών θα αναπληρώνεται από το Κράτος. Έτσι ώστε να έχουν και οι επιχειρήσεις δουλειά και οι εργαζόμενοι απασχόληση. Να μην παραμείνουν στο επίδομα ανεργίας των 400 ευρώ για 12 μήνες.

Αν δείξουμε ότι και στη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας τα καταφέρνουμε το ίδιο καλά, όπως με τη φάση της υγειονομικής κρίσης, τότε θα μας εκπλήξουν τα αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία, όταν θα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας την υγειονομική κρίση» υποστήριξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ