Βούλα : Πού αναζητά απαντήσεις για τον γρίφο της δολοφονίας του βέλγου επιχειρηματία η ΕΛ.ΑΣ.

Βούλα : Πού αναζητά απαντήσεις για τον γρίφο της δολοφονίας του βέλγου επιχειρηματία η ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποια ακριβώς ήταν η δραστηριότητα του, η δολοφονία στο Νέο Κόσμο το 2017 και τα συμβόλαια θανάτου για αλλοδαπούς στα νότια προαστια της Αττικής

Ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για την δολοφονία το βράδυ της Παρασκευής στην Βούλα, ενός 45χρονου ιδιώτη που εμφανίζεται – σύμφωνα με διπλά ταξιδιωτικά έγγραφα- βελγικής καταγωγής κι ο οποίος διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη σύντροφό του σε διαμέρισμα στην οδό Δωδεκανήσου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν τον αλλοδαπό και στο σημείο βρέθηκαν σφαίρες των 9μμ. Η ΕΛΑΣ δεν έχει διευκρινίσει ακόμη αν τα αναφερόμενα στοιχεία του θύματος είναι τα πραγματικά, αν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για οτιδήποτε και κυρίως ποια ήταν η επαγγελματική ιδιότητά του αφού ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα αναφερόμενα για συμμετοχή του σε εμπορικές δραστηριότητες. Κάτι που επιχειρείται να διασταυρωθεί μέσω interpol και Εuropol.

Εκείνο που προβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ είναι οι συνεχείς εγκληματικές επιθέσεις στα νότια προάστια της Αθήνας μεταξύ αλλοδαπών, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία κλπ) την Αυστραλία κι αλλού για τις οποίες πολλές από αυτές αποδίδονται στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα.

Προηγούμενο δείγμα η εν ψυχρώ δολοφονία, τον περασμένο Ιανουάριο, δύο μελών της μαφίας του Μαυροβουνίου σε ταβέρνα στη Βάρη. Με τη συγκεκριμένη παραλιακή ζώνη της Αττικής να μετατρέπεται -όπως πιστεύουν αστυνομικοί- σε χώρο επίλυσης διαφορών ξένων «μαφιών» ή άλλων εκκρεμοτήτων. Με παροικίες αλλοδαπών κακοποιών να στεγάζονται εκεί.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2017 είχε δολοφονηθεί στον Νέο Κόσμο ένας 56χρονος Βέλγος που διαπιστώθηκε ότι είχε έλθει στην χώρα μας για να συναντηθεί με μέλη της αλβανικής μαφίας.Ο 56χρονος, περίπου μία ώρα πριν τη δολοφονία του στις 16 Ιουνίου 2017 είχε λάβει sms, που έγραφε τη διεύθυνση και την ώρα που θα συναντούσε τρεις Αλβανούς στο Νέο Κόσμο. Ο αποστολέας ήταν 32χρονος ο οποίος συνελήφθη το 2019 στα ελληνοαλβανικά σύνορα και ήταν μέλος αλβανικής μαφίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν αποφασιστεί το σχέδιο δολοφονίας του Βέλγου, ο 32χρονος είχε απαγάγει αδελφικό φίλο και συνεργάτη του, στην προσπάθειά του να πάρει πίσω λεφτά που χρώσταγε ο 56χρονος Βέλγος σε καρτέλ ναρκωτικών.

Μάλιστα, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να καταβληθούν λύτρα, για να αφεθεί ελεύθερος ο φίλος του 56χρονου στη Σαραγόσα της Ισπανίας. Σημειώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι διεθνείς διωκτικές αρχές είχαν διαπιστώσει ότι σε πόλεις του Βελγίου (ΣΣ όπως η Αμβέρσα, το Ροττερνταμ κι αλλού) έχουν έδρα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, τσιγάρων, πολυτίμων λίθων κλπ. Μερικοί εξ αυτών των εμπλεκομένων στα κυκλώματα αυτά έχουν δώσει παλαιότερα παρόν στην χώρα μας, χωρίς όμως ασφαλώς να διαπιστωθεί αν το κίνητρο της χθεσινής δολοφονίας στην Βούλα σχετίζεται με τέτοιου είδους παράνομες δραστηριότητες ή αφορά κάτι άλλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ