Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τελικά οι... λαλάκηδες κατάλαβαν τι έγινε;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μωρό θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό μετά από ένα μήνα σε κώμα

Όπως αναφέρει το CNN, λίγο αφότου γεννήθηκε, το μωρό διαγνώστηκε με Covid-19 στο νοσοκομείο Pro-Cardiaco του Ρίο ντε Τζανέιρο. Πέρασε 54 ημέρες στο νοσοκομείο, δήλωσε ο πατέρας του, Wagner Andrade

Μωρό θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό μετά από ένα μήνα σε κώμα | to10.gr

Μετά από ένα μήνα σε εσκεμμένο κώμα λόγω του νέου κοροναϊού, ο Dom, ένα βρέφος στη Βραζιλία, επιστρέφει στο σπίτι του για να γιορτάζει τους έξι μήνες από τη γέννησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το CNN, λίγο αφότου γεννήθηκε, το μωρό διαγνώστηκε με Covid-19 στο νοσοκομείο Pro-Cardiaco του Ρίο ντε Τζανέιρο. Πέρασε 54 ημέρες στο νοσοκομείο, δήλωσε ο πατέρας του, Wagner Andrade.

«Είχε κάποια δυσκολία στην αναπνοή, οπότε οι γιατροί πίστευαν ότι ήταν βακτηριακή λοίμωξη» είπε. «Ωστόσο το φάρμακο δεν λειτούργησε και το παιδί χειροτέρευσε. Τότε αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να τον πάμε σε ένα δεύτερο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε διαγνωστικό τεστ και ήταν κοροναϊός».

Ήταν ένα «θαύμα»
Μέχρι στιγμής, παραμένει αδιευκρίνιστο πώς μολύνθηκε ο Dom από τον κοροναϊό. Σύμφωνα με τον Andrade, μπορεί να είχε εκτεθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σπίτι ενός συγγενή.

«Η γυναίκα μου παρατήρησε αυτό τον θόρυβο στο τελείωμα της αναπνοής του» είπε ο πατέρας του βρέφους. «Καλέσαμε στο τηλέφωνο κάποιους γιατρούς και ένας από αυτούς μας είπε να καταγράψουμε σε βίντεο το παιδί. Αφού το είδε, μας έδωσε εντολή να το πάμε αμέσως στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Ο Andrade και η σύζυγός του, Viviane Monteiro, λένε ότι ήταν ένα «θαύμα» που ο Ντόμ ανέκαμψε. «Πρώτα, ένιωσα ανακουφισμένος και μετά απερίγραπτη ευτυχία» είπε ο Andrade. «Ανυπομονούσαμε πάνω από 50 ημέρες για να τον φέρουμε πίσω στο σπίτι».