Δολοφονία Φλόιντ: Ανθρωποκτονία δείχνει ανεξάρτητη αυτοψία

Δολοφονία Φλόιντ: Ανθρωποκτονία δείχνει ανεξάρτητη αυτοψία

Ο Φλόιντ σύμφωνα με την αυτοψία πέθανε από «ασφυξία λόγω συμπίεσης του λαιμού» και χωρίς υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις.

Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε όχι μόνο εξαιτίας της πίεσης από το γόνατο που ασκήθηκε στο λαιμό του από αστυνομικό της Μινεάπολης, αλλά και λόγω των άλλων αξιωματικών που τον βοήθησαν να τον κρατήσει κάτω, σύμφωνα με ιδιωτική αυτοψία.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε από τους τους γιατρούς Michael Baden και Allecia Wilson.

Ο Φλόιντ σύμφωνα με την αυτοψία πέθανε από «ασφυξία λόγω συμπίεσης του λαιμού» και χωρίς υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα.

«Όχι μόνο το γόνατο στο λαιμό του αστυνομικού ήταν η αιτία του θανάτου του, αλλά και το βάρος των άλλων δύο αστυνομικών στην πλάτη του, οι οποίοι όχι μόνο εμπόδισαν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό του, αλλά και τη ροή του αέρα στον εγκέφαλό του», δήλωσε ο Antonio Ο Romanucci, δικηγόρος της οικογένειας.

Ο Benjamin Crump, ο κύριος δικηγόρος της οικογένειας, δήλωσε ότι τα ιατρικά αρχεία έκτακτης ανάγκης έδειξαν ότι ο Φλόιντ ήταν ήδη νεκρός στη σκηνή του εγκλήματος.

«Για τον Τζορτζ Φλόιντ, το ασθενοφόρο ήταν η νεκροφόρα του» πρόσθεσε.

Τα ευρήματα διέφεραν ουσιαστικά από όσα έχουν πει οι εισαγγελείς σχετικά με τα συμπεράσματα του ιατρικού εξεταστή της κομητείας του Χένεπιν. Η ποινική καταγγελία που κατατέθηκε στην υπόθεση ανέφερε ότι η αυτοψία της κομητείας «δεν αποκάλυψε φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού».

Ωστόσο, εκκρεμεί η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση.

Οι εισαγγελείς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται στο θάνατο του Φλόιντ, συμπεριλαμβανομένης της στεφανιαίας νόσου και της υπέρτασης.

Όμως ο Δρ Baden ανέφερε ότι «η αυτοψία δείχνει ότι ο Φλόιντ δεν είχε κανένα υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα που προκάλεσε ή συνέβαλε στο θάνατό του. Αυτό επιβεβαιώνεται από πληροφορίες που παρέχονται στον Δρ Wilson και εμένα από την οικογένεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ