Επίθεση με βιτριόλι: Το «μοιραίο» λάθος της δράστιδος – Την κατέγραψε κάμερα

Επίθεση με βιτριόλι: Το «μοιραίο» λάθος της δράστιδος – Την κατέγραψε κάμερα

Ένα σημαντικό στοιχείο ανακάλυψαν οι αρχές, καθώς η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι καταγράφηκε από κάμερα στην οδό Ακδημίας μία μέρα πριν την τη φρικιαστική της πράξη.

“Κλειδί” για την αποκάλυψη της ταυτότητας της υπόπτου της επίθεσης με το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα μπορεί να αποδειχθεί η κάμερα της οδού Ακαδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστις έκανε κλήση από καρτοτηλέφωνο επί της οδού Ακαδημίας, σε σημείο όπου υπάρχουν κάμερες. Εκεί, την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης, η ύποπτη γυναίκα κάνει τηλεφώνημα για να κλείσει το ταξί με το οποίο έφυγε από το σημείο στη Λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα δεν φορούσε μάσκα.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει την ύποπτη γυναίκα. Η εικόνα είναι από ψηλά και χρειάζεται τεχνική επεξεργασία, ωστόσο υπάρχει συγκεκριμένη γωνία που διακρίνεται το πρόσωπό της.

Τόσο η σωματοδομή όσο και η περούκα που φορούσε η ύποπτη γυναίκα στην οδό Ακαδημίας παραπέμπουν στη γυναίκα με το βιτριόλι που πραγματοποίησε την επίθεση στην 34χρονη Ιωάννα.

Σύμφωνα με το Star, η κάμερα της Ακαδημίας «συνέλαβε» τη δράστιδα και την ημέρα της επίθεσης στην αφετηρία των λεωφορείων. Η γυναίκα με το βιτριόλι φαίνεται να επιβιβάζεται μία ώρα πριν την επίθεση και μετά να αποβιβάζεται στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ο ρόλος της τηλεκάρτας και τα λάθη της δράστιδος

Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι αστυνομικοί έχουν κάποια στοιχεία στα χέρια τους.

Ένα στοιχείο στο οποίο έχουν στρέψει την προσοχή τους οι αρχές είναι η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η δράστις για να καλέσει ταξί ώστε να την παραλάβει από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η γυναίκα χρησιμοποίησε την ίδια τηλεκάρτα τρεις φορές, μόνο για αυτό τον σκοπό.

Συγκεκριμένα, τη χρησιμοποίησε την ημέρα που έγινε η επίθεση ενώ φέρεται να κάλεσε με αυτή την τηλεκάρτα άλλες δύο φορές κάνοντας πρόβες.

Ωστόσο, το μυστηριώδες πρόσωπο πίσω από την επίθεση δεν χρησιμοποίησε μόνο τηλεκάρτα και φέρεται να έκανε κάποια λάθη, τα οποία φέρνουν τις αρχές ένα βήμα πιο κοντά στη δράστιδα.

Εξάλλου, η δράστιδα έκανε και ένα ακόμα λάθος: μία μέρα πριν την επίθεση, την Τρίτη 19 Μαΐου, δεν έκανε απλά πρόβα – σκόπευε στην πραγματικότητα να προχωρήσει στη φρικιαστική πράξη της. Ωστόσο, ματαίωσε την επίθεση καθώς από λάθος δεν έχει μέσο διαφυγής από το σημείο.

Στο «μικροσκόπιο» περίπου 10.000 κλήσεις

Επεξεργασία περίπου 10.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών που έγιναν την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, την Τετάρτη 20 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, πραγματοποιείται από τους ειδικούς, και οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. , όπως αναφέρει το ΑΠΕ εκτιμούν ότι  από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα, θα εντοπιστεί η γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας περιμένουν να συνέλθει η 34χρονη από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία στα οποία υποβάλλεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να την επισκεφθούν πάλι και να προσπαθήσουν, εκτός των άλλων, να διασταυρώσουν κάποιες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους.

Επίσης, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η άτυχη γυναίκα δεν έχει αναγνωρίσει, έως σήμερα, κάποιο πρόσωπο, αλλά ούτε και μια φωνή από ηχητική καταγραφή.

Πάντως, η Αστυνομία εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπάρξει σημαντική πρόοδος των ερευνών που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της άγνωστης μαυροφορεμένης που επιτέθηκε στην 34χρονη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ