Κορωνοϊός: Νεκρή ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη – Στους 183 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νεκρή ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη – Στους 183 οι νεκροί στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Μία ακόμη γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία του κοροναϊού να αυξηθεί σε 183.

Πρόκειται για μία γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Καμπανάκι μετά τα 97 κρούσματα

Στο μεταξύ, ανησυχία έχει προκύψει μετά τα 97 νέα κρούσματα του κοροναϊού, τα οποία ανακοινώθηκαν χτες, Δευτέρα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ειδικότερα χθες ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου).

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επανέρχονται οι καθημερινές ενημερώσεις

Σημειώνεται πως χτες ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να επαναφέρει τις γραπτές ενημερώσεις σε ημερήσιο επίπεδο, προκειμένου να υπάρχει καθημερινή ανακοίνωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ερώτηση δημοσιογράφου τι σημαίνει το γεγονός ότι θα εκδίδεται καθημερινή γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ απάντησε ότι κρίθηκε πως έτσι είναι καλύτερα.

Επισήμανε ότι με τον κ. Τσιόδρα λένε τα ίδια πράγματα από την πρώτη στιγμή και παρατήρησε: «Δεν άλλαξε κάτι στην καθημερινότητα του κ. Τσιόδρα και τη δική μου. Κάθε μέρα κάνουμε τα ίδια πράγματα που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ