Δολοφονία Φλόιντ : Ραγίζουν καρδιές τα αδέλφια του στο τελευταίο «αντίο»

Δολοφονία Φλόιντ : Ραγίζουν καρδιές τα αδέλφια του στο τελευταίο «αντίο»

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια των αδελφών του Τζορτζ Φλοίντ στο τελευταίο «αντίο»

Η δολοφονία Φλόιντ κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν ακόμη και πρώην αστυνομικοί.

Σήμερα η οικογένεια, οι φίλοι του Τζορτζ Φλόιντ μαζί με χιλιάδες ανθρώπους από τις Ηνωμένες Πολιτείες λένε το τελευταίο «αντίο» στον 46χρονο αφροαμερικανό που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν στην Μινεάπολη.

H σορός του, φτάνει στην εκκλησία όπου θα τελεστεί η κηδεία, κοντά στη γειτονιά που μεγάλωσε.

Μετά από δύο επιμνημόσυνες δεήσεις στη Μινεσότα και τη Βόρεια Καρολίνα, το φέρετρο τέθηκε την Δευτέρα σε λαϊκό προσκύνημα στο Χιούστον.

Φορώντας μάσκες και μπλουζάκια, άνθρωποι όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν στο φέρετρο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ορισμένοι φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»- τα τελευταία λόγια του άτυχου άνδρα προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στον δρόμο, ακινητοποιημένος κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν.

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκεί, για να τιμήσουν τη μνήμη του 46χρονου, η δολοφονία του οποίου πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.
Υπό το φως των κεριών, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ.

Φανερά συντετριμμένος ο Φίλονιζ Φλόιντ, αδερφός του Τζόρτζ Φλόιντ, μίλησε για το τέλος που πρέπει να μπει στην αστυνομική βία.

«Αυτό είναι μεγαλύτερο από τον Τζορτζ αυτήν τη στιγμή. Θα κάνουμε τον κάθε έναν να σταματήσει να φοβάται την αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια αλλεργική αντίδραση σε ένα διαρκές πρόβλημα στις ΗΠΑ. Όπως ακριβώς και ο κοροναϊός, η αστυνομική βία πρέπει να βρει τη θεραπεία του. Είναι δύσκολες στιγμές για όλους μας και πρέπει να ενωθούμε και να βγούμε στην πρώτη γραμμή για να προστατευτούμε» είπε συγγενής του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο :

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ