Εγκλημα στη Δραπετσώνα: Εκλεισαν τους μαθητές στις αίθουσες λόγω της έντονης δυσοσμίας

Εγκλημα στη Δραπετσώνα: Εκλεισαν τους μαθητές στις αίθουσες λόγω της έντονης δυσοσμίας

Νέο επεισόδιο έντονης δυσοσμίας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να βγουν στην αυλή - Πήγε η Αστυνομία και κατέγραψε το γεγονός

Εικόνες ντροπής για τη σύγχρονη Ελλάδα καταγράφονται πλέον καθημερινά στο δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου όπου το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας που προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της One Oil παίρνει διαστάσεις.

Ακόμη και στο σημείο να διακόπτεται το μάθημα ενός σχολείου και οι μαθητές να μένουν μέσα στις αίθουσες και να μην μπορούν να προαυλιστούν εξαιτίας της δυσοσμίας στην περιοχή.

Η καταγγελία που έγινε από τον δήμαρχο, Χρήστο Βρεττάκο, είναι αδιανόητη για ένα σύγχρονο κράτος. Ο δήμαρχος δέχθηκε βροχή τηλεφωνημάτων από το 2ο σχολείο Δραπετσώνας και την ευρύτερη περιοχή και οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες για τη μυρωδιά. Ολοι μιλούσαν για έντονο επεισόδιο δυσοσμίας σαν κι αυτά που έχουν ήδη καταγραφεί και αποτυπωθεί στην αποκαλυπτική έκθεση του Δημόκριτου, την οποία το υπουργείο Περιβάλλοντος αγνόησε όταν έκανε έλεγχο… με τη μύτη.

Ο κ. Βρεττάκος τηλεφώνησε στην αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία και μετέβη στο σχολείο, το οποίο υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα Λιπάσματα και από τις εγκαταστάσεις της One Oil, συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη.

Η κ. Αντωνάκου διαπίστωσε ότι τα παιδιά δεν μπορούσαν να βγουν από τις αίθουσες, ούτε για να παίξουν στο προαύλιο εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας. Κλήθηκε η Αστυνομία η οποία και κατέγραψε το γεγονός ενώ καταγγέλθηκε ότι και τις προηγούμενες δύο ημέρες υπήρχε ανάλογη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ενώ κλήθηκε και η Πολιτική Προστασία.

 

Στ. Αντωνάκου

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12 το μεσημέρι με την Αντιπεριφερειάρχη να ακούει από τα ίδια τα παιδιά τα παράπονά τους τους γιατί ήταν κλεισμένα στις αίθουσες λόγω της μυρωδιάς στην περιοχή. Δεν μπορούσαν ούτε διάλειμμα να κάνουν αλλά ούτε και γυμναστική!

«Θα ενημερώσω ξανά, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Γενικό Γραμματέα. Οποιος νομίζει ότι υπερβάλει κάποιος μπορεί να επισκεφτεί την περιοχή, γιατί δυστυχώς όσο καλοκαιριάζει τα επεισόδια δυσοσμίας πολλαπλασιάζονται…!», ανέφερε η κ. Αντωνάκου.

Το σχολείο

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την έρευνα του «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, στο οποίο είχε τοποθετηθεί μετρητής, το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019 διαπιστώθηκε το… πάρτι που έχει στηθεί με τους ρύπους.

Στο ρεπορτάζ του Mega και σε συνδυασμό με το πόρισμα του «Δημόκριτου» καθίσταται σαφές ότι βασική πηγή της μόλυνσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής είναι η Oil One, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Οι μετρήσεις των επιστημόνων του Δημόκριτου, για τέσσερα από τα πέντε σημεία δειγματοληψίας δείχνουν ότι οι ημέρες υψηλών καταγραφών ρύπων συμπίπτουν με ανέμους των οποίων η κατεύθυνση δείχνει τις εγκαταστάσεις της Oil One.

Κι έχουν δίκιο οι κάτοικοι που έχουν κάνει εκατοντάδες καταγγελίες από το 2015, όταν η εταιρεία πετρελαιοειδών ξεκίνησε τη λειτουργία της στην περιοχή.
Η κάμερα του Mega βρέθηκε στα σημεία όπου γίνονταν οι μετρήσεις από τον «Δημόκριτο». Ένα από αυτά ήταν στην ταράτσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας.
Από εκεί εντοπίστηκαν 10 επεισόδια δυσοσμίας σε ημέρες όπου οι άνεμοι έπνεαν δυτικοί – νοτιοδυτικοί.

Βάζοντας κανείς το χάρτη θα διαπιστώσει προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται το εργοστάσιο της Lafarge που συσκευάζει τσιμέντο, ένα υλικό που δεν έχει καμιά σχέση με τις οσμές.
Στην ευθεία ωστόσο και πίσω από αυτό το εργοστάσιο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Oil One που επεξεργάζεται πετρελαιοειδή απόβλητα τα οποία συνδέονται με τις χημικές ουσίες που αναφέρονται στο πόρισμα του «Δημόκριτου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ