Αρπαγή Μαρκέλλας: Στον εισαγγελέα η «κοκκινομάλλα» – Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά της

Αρπαγή Μαρκέλλας: Στον εισαγγελέα η «κοκκινομάλλα» – Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά της

Η δικογραφία για την 33χρονη θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και μόλις στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα αναμένεται να εκδοθεί και να ενεργοποιηθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Υπό κράτηση έχει τεθεί, η γυναίκα που φέρεται να άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα, έξω από το σχολείο της στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα που είχε προσαχθεί για εμπλοκή στην υπόθεση, συνελλήφθη και μέχρι τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 33χρονη Ελληνίδα, την οποία το προηγούμενο διάστημα μάρτυρες περιέγραφαν ως «κοκκινομάλλα γυναίκα».

Βρέθηκε «κουρεμένη γουλί»

Κατά τον εντοπισμό της, χθες το μεσημέρι, στην Παραλία Κατερίνης βρέθηκε «κουρεμένη γουλί», στοιχείο που αξιολογείται από αστυνομικούς ως προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών.

Η γυναίκα συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η δικογραφία για τη φερόμενη αρπαγή της Μαρκέλλας θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και μόλις στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα αναμένεται να εκδοθεί και να ενεργοποιηθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ίδια προέρχεται από το περιβάλλον της Μαρκέλλας και φαίνεται να υπήρξε παλαιότερα γειτόνισσα της οικογενείας της ανήλικης. Μέχρι στιγμής πάντως τα κίνητρα της φερόμενης πράξης της δεν έχουν γίνει γνωστά.

Αστυνομικοί ερεύνησαν τις τελευταίες ώρες διαμέρισμα στην Καλαμαριά, όπου εντόπισαν τον ρουχισμό που φέρεται να φορούσε η 33χρονη, όταν καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τη μικρή μαθήτρια. Επίσης κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά που εξετάζονται.

Διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με το παιδί

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η γυναίκα διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με την οικογένεια της Μαρκέλλας.

Έτσι, γνώριζε το παιδί και γι’ αυτό και το μικρό κορίτσι την εμπιστεύτηκε όταν τη φώναξε έξω από το σχολείο της.

Το παιδί της «κοκκινομάλλας» και η Μαρκέλλα πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Η γυναίκα που φέρεται να άρπαξε τη Μαρκέλλα, φαίνεται πως έφυγε από την εν λόγω πολυκατοικία τον μήνα Φεβρουάριο, όταν και χώρισε με τον σύζυγό της, σύμφωνα με το Mega.

Μέχρι στιγμής, η 33χρονη δεν έχει αποκαλύψει τα κίνητρα της προσπάθειας απαγωγής της Μαρκέλλας, αλλά ούτε τους λόγους που οδήγησαν στην απελευθέρωση του κοριτσιού ή αν είχε συνεργούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο μεταξύ, η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της Μαρκέλλας, για να καθοριστούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Τι είπε η δικηγόρος του αδελφού της Μαρκέλλας

Ο αδελφός της Μαρκέλλας, δήλωσε πως προτίθεται να αναλάβει την επιμέλειά της σε περίπτωση που το οικογενειακό περιβάλλον της κριθεί ανεπαρκές.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» η δικηγόρος του, υποστήριξε πως η 33χρονη γυναίκα προέρχεται από το γειτονικό περιβάλλον και είναι γνωστή της οικογένειας, αλλά δεν πρόκειται για φιλικό πρόσωπο.

Η κ. Ανθούλα Ανάσογλου, που όπως δήλωσε, λειτουργεί και εξ ονόματος της γιαγιάς των δύο παιδιών, δεν είχε περαιτέρω πληροφορίες για τη σχέση του κοριτσιού με τη 33χρονη, ούτε αποκάλυψε στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε στο σπίτι της και τις σχέσεις της με την οικογένεια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα εν οίκω μη εν δήμω».

Όσον αφορά την αίτηση που κατέθεσε ο αδερφός της Μαρκέλλας για την επιμέλειά της, η κυρία Ανάσογλου υποστήριξε πως βασικό κίνητρο για αυτή την ενέργεια είναι η περίπτωση καταγγελιών που θα γίνουν γνωστές μετά την διενέργεια έρευνας. Σε αυτή την περίπτωση επιδιώκεται να μην αφαιρεθεί η επιμέλεια από το στενό οικογενειακό κύκλο, απλώς να μετακυλιστεί σε άλλο πρόσωπο.

Ο αδερφός του 10χρονου παιδιού δεν έχει έρθει ακόμα σε επαφή μαζί του, ωστόσο η κυρία Ανάσογλου πιστεύει ότι θα υπάρξει θετική απάντηση στο αίτημα αυτό, «όταν οι γιατροί το επιτρέψουν και όταν οι συνθήκες ωριμάσουν».

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων, στη 10χρονη δόθηκε κοκτέιλ κοκαΐνης με οπιούχες ουσίες, ένας συνδυασμός αρκετά επικίνδυνος.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ναρκωτικών ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος.

Πλέον θεωρείται βέβαιο πώς πέραν του σοκ λόγω της αρπαγής, η λήψη των εν λόγω ναρκωτικών ουσιών ευθύνεται για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η 10χρονη αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χορηγηθεί κοκτέιλ ουσιών. Για να εξουδετερώσει την αντίσταση του θύματος, του χορήγησε μια κατασταλτική ουσία. Παράλληλα να του χορηγήσει και διέγερση θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της, ίσως εδώ ξεφεύγει» σημείωσε μιλώντας στο MEGA, o ιατροδικαστής και γιατρός δημόσιας υγείας, Σωκράτης Τσαντίρης.

«Για αυτό θα πρέπει να μελετηθεί η τοξικολογική εξέταση στο σύνολό της. Όχι μόνο ποιοτικό, τι ουσίες χορηγήθηκαν, αλλά και ποσοτικά. Εφόσον διαπιστώθηκαν ουσίες, το επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί αν είναι όλως πρόσφατη η χρήση, σχετικά πρόσφατη ή υπάρχουν και ενδείξεις παλαιότερης χρήσης; Πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα που θα δείξει» πρόσθεσε ο κ. Τσαντίρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ