«Βαρίδι» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς – Πολιτικός «σεισμός» από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

«Βαρίδι» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς – Πολιτικός «σεισμός» από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Την ώρα που ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις αποκαλύψεις Μιωνή σχετικά με τις συνομιλίες που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά, ήρθε ο Χρήστος Καλογριτσας να προχωρήσει σε απίστευτες καταγγελίες που φτάνουν μέχρι την... αυλή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Προβληματισμό και αμηχανία μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την οργισμένη αντίδραση κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι νέες αποκαλύψεις του «κόκκινου εργολάβου» Χρήστου Καλογριτσα για τον υπόγειο ρόλο που φέρεται να έπαιξε ο Νίκος Παππάς με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Την ώρα που ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις αποκαλύψεις Μιωνή σχετικά με τις συνομιλίες που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά, ήρθε ο Χρήστος Καλογριτσας να προχωρήσει σε απίστευτες καταγγελίες που φτάνουν μέχρι την… αυλή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Παρά το γεγονός ότι οι απίστευτες καταγγελίες Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά για την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν γνωστές από το απόγευμα του Σαββάτου, το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με χθεσινή του συνέντευξη (ΕΘΝΟΣ) επιχείρησε να υποβαθμίσει τις προηγούμενες καταγγελίες που υπήρχαν για τον Νίκο Παππά αλλά ταυτόχρονα θέλησε να κρατήσει αποστάσεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι «χωροφύλακας και παιδονόμος».

«Τα στελέχη μας είναι δημόσια πρόσωπα. Κρίνονται διαρκώς. Ο κόσμος είναι αρκετά ώριμος ώστε να διαμορφώνει άποψη για όλους μας. Έχω όμως την ευθύνη να ηγούμαι στη βάση συγκεκριμένων αρχών, κανόνων και, πάνω απ΄ όλα, αξιών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας ενώ για μία ακόμη φορά μίλησε για την ηθική της Αριστεράς και των ανθρώπων της.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του απέναντι στα στελέχη του, είπε ότι δεν έχω μάθει να λειτουργώ ως χωροφύλακας ή παιδονόμος. 

 

«Βαρίδι» ο Παππάς για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (Πρώτο Θέμα) επιβεβαιώνει όλους όσους πιστεύουν ότι ο Νίκος Παππάς – ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού –  έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε «βαρίδι» για το κόμμα.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση των ευθυνών του Νίκου Παππά για την υπόθεση Μιωνή οι ερωτηθέντες απαντούν πως «έχει σοβαρές ευθύνες και πρέπει να παραιτηθεί» κατά 46,4%.

«Έχει κάποιες ευθύνες αλλά δεν χρειάζεται να παραιτηθεί» λέει το 16,7% ενώ το 9,7% υποστηρίζει ότι «αδίκως κατηγορείται». 

Σάλος από τις καταγγελίες Καλογρίτσα

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυριακής, έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό καθώς αναφέρει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει σε αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και προφορικά δια των δικηγόρων του, ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC του Σάμερ Χούρυ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Μόλις έγιναν γνωστές οι αποκαλύψεις, η κυβέρνηση ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να τοποθετηθούν όλοι όσοι αναφέρονται στις καταγγελίες προκειμένου να φανεί εάν ευσταθούν.

Υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί» χαρακτηρίζοντας «ανατριχιαστικά» για τη Δημοκρατία όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες» αναφέρει ο κ. Πέτσας και προσθέτει:

«Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;

Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του». 

Υποβαθμίζουν το θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ – «Σιωπητήριο» για τις καταγγελίες

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί αναβρασμός καθώς παρά το γεγονός ότι η εικόνα που προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω είναι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Νίκο Πάππα, φαίνεται πως η εικόνα είναι διαφορετική.

Στην τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για προσπάθεια του κ.Καλογρίτσα «να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις.

 

Μάλιστα η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι η μόνη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Καλογρίτσα είναι ότι του αρνηθήκαμε τηλεοπτική άδεια.

«Πρόκειται για δήθεν αποκάλυψη. Ο κ. Καλογρίτσας, προσπαθεί να μετατρέψει μια ιδιωτική αστική διαφορά σε πολιτικό ζήτημα. Η μόνη σχέση που είχαμε με τον Καλογρίτσα ως κυβέρνηση ήταν να του αρνηθούμε να λάβει άδεια για κανάλι γιατί δεν είχε να πληρώσει το τίμημα. Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει συνεργασία και είναι συνέταιρος με τον κ. Καλογρίτσα. Άρα ίσως ξέρει κάτι παραπάνω για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Στην αντεπίθεση ο υπουργός Εσωτερικών

Εν τω μεταξύ, απολύτως ψευδές χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος την αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος και ο εργολάβος Καλογρίτσας είναι συνέταιροι.

«Ο κ. Καλογρίτσας κι εγώ δεν είμαστε συνέταιροι και είναι απολύτως ψευδές αυτό που γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών ενώ εκτίμησε  ότι ο πρώην πρωθυπουργός  γνώριζε για τις παρασκηνιακές δραστηριότητες του στενού συνεργάτη.

Σχετικά με τις αποκαλύψεις που αφορούν τις καταγγελίες Καλογρίτσα σε βάρος του Νίκου Παππά για τα 3 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε ο πρώην υπουργός για να πληρώσει ο επιχειρηματίας το ποσό για την τηλεοπτική άδεια στο διαγωνισμό του 2016, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας δε γνώριζε τις παρασκηνιακές δραστηριότητες του κ. Παππά, οι οποίες συνιστούν ένα παρακράτος, για το οποίο πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να ασχοληθεί πάρα πολύ σοβαρά» προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ