ΕΛ.ΑΣ : Στα «δίχτυα» της δύο σπείρες πορτοφολάδων – Πώς δρούσαν

ΕΛ.ΑΣ : Στα «δίχτυα» της δύο σπείρες πορτοφολάδων – Πώς δρούσαν

Μπαίνουν στο λεωφορείο κρατώντας σφικτά τις τσάντες και ρίχνοντας κλεφτές ματιές γύρω τους. Οι «ελαφροχέρηδες» παραμονεύουν και δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που είχαν πικρή εμπειρία

Δύο σπείρες πορτοφολάδων που δρούσαν σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό και λεωφορεία εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, μετά από συστηματική παρακολούθηση της δράσης τους. Επιβάτες και οδηγοί υπογραμμίζουν στο MEGA ότι οι κινήσεις τους είναι σχεδόν ταχυδακτυλουργικές και λένε τι μέτρα παίρνουν για να μη βρεθούν χωρίς τσάντα και πορτοφόλι.

Μπαίνουν στο λεωφορείο κρατώντας σφικτά τις τσάντες και ρίχνοντας κλεφτές ματιές γύρω τους. Οι «ελαφροχέρηδες» παραμονεύουν και δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που είχαν πικρή εμπειρία.

«Ήταν πίσω μου δεν του πήρα είδηση γιατί τα δάχτυλα τους δεν ξέρω είναι ‘μαγικά’. Μου άνοιξαν το φερμουάρ, αλλά μετά τους κατάλαβα. Με κατάλαβαν ότι τους κατάλαβα και κατέβηκαν».

Άλλη επιβάτης, που επίσης χρησιμοποιεί καθημερινά τα ΜΜΜ, έχει πέσει θύμα κλοπής τέσσερις φορές.

«Λεφτά όχι αλλά όλα τα άλλα που πρέπει να τρέξεις να βγάλεις τα χαρτιά όλα από την αρχή. Χαρτιά, ταυτότητες, κάρτες. Ήταν πολύ δύσκολα, τέσσερις φορές και από τότε έχω καταργήσει το πορτοφόλι».

Είχαν «ξαφρίσει» δεκάδες επιβάτες
Δύο σπείρες πορτοφολάδων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συνελήφθησαν περισσότερα από 30 άτομα από Αλβανία και Βουλγαρία. Όπως διαπιστώθηκε «ξάφριζαν» καθημερινά επιβάτες σε στάσεις, λεωφορεία και συρμούς.

Σύμφωνα με πηγές, το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα εντατικοποιηθούν.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ