Τι έλεγαν Λουτσέσκου, ΠΑΟΚ και… ρεπορτάζ όταν ο Ρουμάνος έφυγε δύο μέρες πριν την προετοιμασία

Τι έλεγαν Λουτσέσκου, ΠΑΟΚ και… ρεπορτάζ όταν ο Ρουμάνος έφυγε δύο μέρες πριν την προετοιμασία

Δύο χρόνια μετά από εκείνο το... επεισοδιακό διαζύγιο και τα καρφιά εκατέρωθεν, ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου μοιάζουν σαν να ξέχασαν.

29 Ιουνίου 2019: Οι λέξεις που γράφονταν και λέγονταν; Εγκατάλειψη. «Προδοσία». Αχαριστία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσιζε εν μία νυκτί να αφήσει τον ΠΑΟΚ στα κρύα του λουτρού. Να δει τα εκατομμύρια που άπλωνε η Αλ Χιλάλ στα πόδια του και να… θολώσει. Να ξεχάσει, όπως έλεγαν τότε οι φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά και τα media, όλα όσα του χάρισε ο ΠΑΟΚ. Την ευκαιρία που του έδωσε να γίνει πρωταθλητής και να φτιάξει το όνομά του.

Ο Λουτσέσκου απομυθοποιήθηκε από πολύ κόσμο εκείνη τη μέρα. Όχι μια όποια κι όποια μέρα: ήταν μόλις δύο 24ωρα πριν η αποστολή της ομάδας πετάξει για την Ολλανδία προκειμένου να ξεκινήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Και ξαφνικά αναγκαζόταν να το κάνει χωρίς προπονητή.

Ή ψάχνοντας με πίεση χρόνου τον επόμενο, που θα ερχόταν για να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση: να φτιάξει μια ομάδα που δεν ήταν δική του, μια ομάδα με τη φιλοσοφία του Ρουμάνου από την… κορυφή έως τα νύχια. Όποιος κι αν ερχόταν θα είχε να αντιμετωπίσει ένα βουνό. Όπως το αντιμετώπισε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής έμοιαζε εκείνη τη στιγμή μια επιλογή σίγουρη, γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ έσπασε τη ρήτρα του για να τον φέρει. Αλλά είδε μια διοίκηση που του είπε πως έχει αυτό το ρόστερ και σε αυτό θα πρέπει να προσαρμοστεί.

Δεν προσαρμόστηκε η ομάδα στα θέλω του, αλλά εκείνος στα θέλω της ομάδας. Σχεδόν… καταδικασμένος στην αποτυχία. Την ίδια ώρα που ο Λουτσέσκου άφηνε τον ΠΑΟΚ με ένα μεγάλο κενό και μια μεγάλη… ζημιά.

«Στον ΠΑΟΚ πέρασα τα δύο καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Μαζί δώσαμε και πάλι χαρά σε πολύ κόσμο. Μαζί αποδείξαμε ότι έχουμε το σθένος, τόσο ως άνθρωποι όσο κι ως ομάδα, να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που μας παρουσιάστηκαν. Μαζί νικήσαμε τους αντιπάλους μας και όλες τις τεχνικές που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον μας…», ήταν η δήλωση αποχαιρετισμού του Ρουμάνου στον ΠΑΟΚ.

Τότε ο ΠΑΟΚ μέσω διαρροών του είχε βγάλει έντονη δυσαρέσκεια προς τον προπονητή που σήμερα τον φέρνει πίσω μετά βαΐων και κλάδων. Τότε είχε δείξει με το δάχτυλο την αποχώρηση του Λουτσέσκου για όλα τα… δεινά που ακολούθησαν. Κανείς δεν πήρε την παραμικρή ευθύνη. Για όλα έφταιγε ο «κακός Ραζβάν» που αποφάσισε να φύγει δύο μέρες πριν την προετοιμασία.

Τότε και ο Λουτσέσκου έμοιαζε να αποχωρεί χωρίς να έχει στο μυαλό του την επιστροφή. Άλλωστε μετά τις επιτυχίες και στον ΠΑΟΚ και στην Αλ Χιλάλ, δήλωνε πως είναι για μεγάλα πρωταθλήματα. Για πάγκους στη Serie A και πάνω, τίποτα λιγότερο. Δήλωνε… πανάκριβος για τα ελληνικά δεδομένα.

Και φτάσαμε στο σήμερα. Ο ΠΑΟΚ με έναν προπονητή που δεν ήταν… κανονικός. Ο Πάμπλο Γκαρσία είδε την πόρτα της εξόδου με περίσσια ευκολία από την ΠΑΕ, τέσσερις μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Και ο Λουτσέσκου στα… αζήτητα. Καμία πρόταση από προηγμένο πρωτάθλημα, καμία επαφή με κάποια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Μοναδική του επικοινωνία με τον… Δημήτρη Μελισσανίδη. Δίχως να ισχύουν οι κουβέντες πως πια δεν είναι για την Ελλάδα.

Οι δυο τους αποφάσισαν να τα αφήσουν όλα πίσω. Νερό κι αλάτι που λένε. Αλλά οι αντιδράσεις του κόσμου ήδη δείχνουν πως τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Λουτσέσκου αποφάσισαν να πάνε απ’ το δύσκολο μονοπάτι. Καθώς τα δύο χρόνια δεν είναι δα και τόσο μεγάλο διάστημα ώστε να ξεχάσουν οι οπαδοί εκείνη τη συμπεριφορά του Ρουμάνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ