Show me the money – Το «παιχνίδι» μεταξύ Ρεάλ και Παρί με έπαθλο τον Εμπαπέ μόλις άρχισε…

Show me the money – Το «παιχνίδι» μεταξύ Ρεάλ και Παρί με έπαθλο τον Εμπαπέ μόλις άρχισε…

Η Παρί Σεν Ζερμέν καλείται να αποδείξει πως μπορεί όχι μόνο να πάρει όποιον θέλει, αλλά και να κρατήσει όποιον θέλει. Και η Ρεάλ καλείται να γίνει... Παρί Σεν Ζερμέν και να κλέψει τον Εμπαπέ και μαζί λίγη από τη μεταγραφική δόξα των Παριζιάνων.

Είναι η ομάδα που άρχισε να σκορπάει φόβο στα «ιερά τέρατα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Από τότε που αποφάσισε να απλώσει τα δίχτυα της στη Βαρκελώνη και να πάρει τον Νεϊμάρ, τίποτα δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει. Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε τον τρόπο να πάρει στο Παρίσι όποιον ήθελε. Και αυτός ο τρόπος είναι ένας: show me the money.

Ακόμα και αν αυτός ο στόχος της ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, που είχε τη Βαρκελώνη σπίτι του: ο Λιονέλ Μέσι. Ακόμα και αν αυτός ο στόχος ήταν ο παίκτης – σύμβολο για κοτζάμ Ρεάλ Μαδρίτης: ο Σέρχιο Ράμος. Ακόμα κι αν αυτός ο στόχος κόστιζε 180 εκατομμύρια ευρώ μόλις στα 19 του χρόνια: ο Κιλιάν Εμπαπέ. Είναι πολλοί, που αν τους αραδιάσουμε θα χάσουμε το μέτρημα.

Κάπως έτσι η Παρί έφτιαξε ένα όνομα που έκανε πρώτα απ’ όλα «γκελ» στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Γνώριζαν πως αν εκείνη ενδιαφερθεί γι’ αυτούς, τότε μπορούν να της ζητήσουν ό,τι θέλουν. Να δουν μπροστά τους μια λευκή επιταγή και να βάλουν το ποσό που εκείνοι επιθυμούν.

Κάπως έτσι άρχισαν να… τρέμουν όλοι το τσουνάμι που ερχόταν από το Παρίσι. Η Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπάγερν. Η Λίβερπουλ. Η Μίλαν. Καμιά τους δεν θα μπορούσε να πείσει ένα μεγάλο της όνομα να μείνει πιστό σε εκείνη, αν τα αραβικά χρήματα του χτυπούσαν την πόρτα. Καμιά τους δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει στον πλειστηριασμό. Και τα χρήματα – ακόμα και αν πολλοί ποδοσφαιριστές το αρνούνται – θα παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο. Εις τους αιώνες των αιώνων.

Το φετινό καλοκαίρι η Παρί έκανε το «κόλπο του αιώνα». Ο Λιονέλ Μέσι προσγειώθηκε μετά βαΐων και κλάδων σε ένα Παρίσι που παραληρούσε για την αφεντιά του. Όλοι χαμογελούσαν, όλοι ήταν ευτυχισμένοι. Όλοι πλην ενός. Από την πρώτη στιγμή ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε γνωστό πως δεν είναι ευχαριστημένος από τη μεταγραφή του Μέσι. Με τον Νεϊμάρ τα… βόλευε για το ποιου το όνομα θα έμπαινε πρώτο στη μαρκίζα. Πλάι στου Αργεντινού όμως δεν μπορεί να χωρέσει κανένα άλλο.

Και από τη στιγμή που ο Γάλλος εξέφρασε τη δυσφορία του, ήταν μάλλον αναμενόμενο να μη βάλει και την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του πρόσφερε η Παρί. Με τη συνεργασία τους να τελειώνει σε μερικούς μήνες από σήμερα και τον σύλλογο να κινδυνεύει να μην πάρει τίποτα πίσω από έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο ξόδεψε 180 εκατομμύρια ευρώ, ο χρόνος κυλάει μάλλον υπέρ του Γάλλου. Εκείνος κάνει το… παιχνίδι πια. Εκείνος έχει το χρονικό περιθώριο για να πιέσει. Και ταυτόχρονα οι «μνηστήρες» έχουν την ευχέρεια να κάνουν πλέον τα δικά τους παιχνίδια απέναντι στην Παρί, που τους έχει μπει στο μάτι.

Ποιοι είναι οι μνηστήρες; Ο εξής ένας: η Ρεάλ Μαδρίτης. Καλείται ο Φλορεντίνο Πέρεθ να θυμίσει κάτι από τις μέρες των ‘00s. Τότε που η Ρεάλ ήταν η… Παρί της εποχής και έπαιρνε ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μυστικό είναι ίδιο κι εδώ: show me the money.

Η πρώτη πρόταση για τον Εμπαπέ έπεσε στο κενό. 160 εκατομμύρια ευρώ έγραφε το email από τη Μαδρίτη στο Παρίσι. «Απορρίπτεται» έγραφε η απάντηση από το Παρίσι. Στρατηγική, όπως το αποκάλεσε και ο ίδιος ο Λεονάρντο, τεχνικός διευθυντής της Παρί. «Είπαμε όχι στην πρόταση. Η πρόταση είναι πολύ μακριά από τις απαιτήσεις μας κι αυτά που αξίζει ο Κιλιάν. Η πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κάτι σαν… στρατηγική. Σαν να προσπάθησαν να πάρουν αρνητική απάντηση από μας, για να του δείξουν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν και μετά να περιμένουν για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις και να τον πάρουν ελεύθερο. Η πρόταση είναι πολύ μακριά απ’ αυτά που θέλουμε για τον παίκτη. Ναι, είναι 160 εκατομμύρια ευρώ, είναι λιγότερα απ’ όσα δώσαμε γι’ αυτόν το 2017.

Με τον Κιλιάν έχουμε μιλήσει πολύ, πάντα μας λέει το ίδιο πράγμα. Έχει υποσχεθεί ότι δεν θα αποχωρήσει από την ομάδα ελεύθερος. Δεν έχουμε πρόθεση να μιλήσουμε ξανά με τη Ρεάλ. Η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου τα μεσάνυχτα. Έτσι είναι το μεταγραφικό παζάρι, για μας είναι ξεκάθαρο, τον ανανεώνουμε και τον διατηρούμε».

Το «παιχνίδι» μεταξύ της Ρεάλ και της Παρί μόλις ξεκίνησε. Σε έξι μέρες από σήμερα θα ξέρουμε αν οι Παριζιάνοι είναι το ίδιο καλοί στο να γεμίσουν τον κουμπαρά τους, όσο κάνουν όταν τον αδειάζουν ή αν η Ρεάλ Μαδρίτης θα αποδείξει ότι γνωρίζει ακόμα πως παίζεται το παιχνίδι των εκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο, «κλέβοντας» τον Εμπαπέ και μαζί λίγη από τη μεταγραφική δόξα του φετινού καλοκαιριού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ