Προσοχή – Η Φενέρ δεν είναι αυτό που φαίνεται… (vids)

Προσοχή – Η Φενέρ δεν είναι αυτό που φαίνεται… (vids)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σε λίγη ώρα τη Φενέρμπαχτσε (21:00) για την 7η αγωνιστική της EuroLeague και to10.gr παρουσιάζει την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, η οποία αδικείται από το ρεκόρ της (2-4) και αναμένεται να κάνει δύσκολη τη ζωή των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει το αήττητο στην έδρα του μετά τη νίκη του επί της Άλμπα Βερολίνου (87-83) και να κάνει το 5Χ5 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ανεβαίνοντας στο 5-2 στην EuroLeague. Αντίπαλος των ερυθρόλευκων θα είναι η Φενέρμπαχτσε του Σάσα Τζόρτζεβιτς, η οποία προέρχεται από δύο σερί ήττες απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Το 2-4 μετά από έξι αγωνιστικές δεν χαροποιεί κανέναν στα «καναρίνια», αλλά η αλήθεια είναι πως πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε την πραγματικότητα.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης δεν παίρνει αυτό που δικαιούται από τα παιχνίδια της, με τα στατιστικά της μέχρι στιγμής να είναι από τα κορυφαία στη διοργάνωση. Οι Τούρκοι διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της EuroLeague, είναι πρώτοι στα κλεψίματα ανά αγώνα και δεύτεροι σε ασίστ και ποσοστά ευστοχία στα δίποντα.

Ειδικότερα, δέχονται 69,8 πόντους κατά μέσο όρο, με τον Ερυθρό Αστέρα να βρίσκεται στην κορυφή με 68,5. Παράλληλα αναγκάζουν τους αντιπάλους τους να σουτάρουν με 27,1% πίσω από τα 6,75 (7,3/27), με τον Ολυμπιακό να είναι ο καλύτερος σε αυτή την κατηγορία, με το ποσοστό να πέφτει στο 26,4%.

Τα κλεψίματα φέρνουν τη Φενέρμπαχτσε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς να κάνουν 8,8 ανά αγώνα μετά από έξι αγωνιστικές. Παράλληλα, οδηγούν τους αντιπάλους της σε 15,6 λάθη, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Το σύνολο του Σέρβου προπονητή μοιράζει 18,8 ασίστ, έχοντας για κορυφαίο τον Πιέρια Χένρι με 4,2, με τη Ρεάλ μόνο να έχει περισσότερες, τελειώνοντας τα παιχνίδια με 19 κατά μέσο όρο.

Η μεγάλη επιθετική δύναμη της Φενέρ βρίσκεται κοντά στο καλάθι, με πρωταγωνιστές τους Βέσελι, Μπούκερ και Πολονάρα. Ο Τσέχος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας πετυχαίνοντας 12 πόντους ανά αγώνα με 60,2% στα δίποντα, ο Αμερικανός ακολουθεί με 9,8 και 57,5% μέσα από την περίμετρο, ενώ ο Ιταλός έχει 6.8 με 77% στα σουτ δύο πόντων. Συνολικά, τα «καναρίνια» μετρούν 132/234 δίποντα, με το 56,4% να τους φέρνει στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα.

Μία «αυτοκτονία» και δύο παιχνίδια στον πόντο

Οι δύο νίκες της Φενέρ (με Ερυθρό Αστέρα και Ούνιξ Καζάν) θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερες εάν σε μία περίπτωση δεν παρουσίαζε τάσεις αυτοχειρίας και σε δύο είχε τη τύχη με το μέρος της.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, βρέθηκε να προηγείται με 82-87, 40¨ πριν το τέλος. Και όμως, υποπίπτοντας σε αντιαθλητικά φάουλ έδωσε την ευκαιρία στους πράσινους να γυρίσουν την κατάσταση και με σερί 9-0 να πανηγυρίσουν τη νίκη με 91-87, μπροστά στο κοινό τους στο ΟΑΚΑ. Ακολούθησε ένα κάκιστο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Άλμπα (ήττα με 84-70) και μια εκκωφαντική επικράτηση επί της Ούνιξ (νίκη με 80-41), για να ακολουθήσουν δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στα παιχνίδια με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Η αναμέτρηση με τους «μερένγκες» στο «WiZink Center» ήταν σε όλη τη διάρκειά της ένα ντέρμπι, με το σκορ να είναι ισόπαλο στο 64-64. Η Φενέρ προηγήθηκε με τρεις χάρη σε τρίποντο του Χένρι (64-67), αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν τη νίκη με 70-69 δια χειρός του Βινσέν Πουαριέ, με τον Γάλλο να ευστοχεί σε δύο βολές, 10¨ πριν τη λήξη και τον Σαγιόκ να μην βρίσκει τον στόχο στο τρίποντο που επιχείρησε.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, εκεί όπου μετά το πρώτο ημίχρονο όταν και η κάθε ομάδα είχε από ένα δεκάλεπτο (30-15 η Φενέρ, 9-20 οι «μπλαουγκράνα»), τα πράγματα ισορροπούσαν σε ένα σχοινί καθ΄ όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους. Ο Μπούκερ με εντυπωσιακό κάρφωμα ισοφάρισε σε 74-74, αλλά ο «εξαφανισμένος» στο παιχνίδι Μίροτιτς, έβαλε ένα απίστευτα δύσκολο καλάθι ακριβώς με το τέλος του χρόνου και διατήρησε το αήττητο για το σύνολο του Γιασικεβίτσιους.

Του έχει πάρει τον αέρα…

Ολυμπιακός και Φενέρ θα διασταυρώσουν τα ξίφη για 23η φορά στην ιστορία του σε επίπεδο EuroLeague, με το συνολικό σκορ να είναι 12-10 υπέρ των Τούρκων. Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα για αυτούς στα πέντε τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτου έδρας, καθώς έχουν το απόλυτο των νικών. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 95-70 για την 21η αγωνιστική της σεζόν 2017-18 και από τότε, τα «καναρίνια« βρίσκουν τον τρόπο για να φεύγουν νικητές από το παρκέ.

Το σερί ξεκίνησε με ένα διπλό για την 7η αγωνιστική της επόμενης χρονιάς (72-73) και σταμάτησε – προσωρινά – και πάλι με μια εκτός έδρας νίκη για την Φενέρ, η οποία επικράτησε με 76-71 για την 31 αγωνιστικής της περσινής σεζόν.

Αναλυτικά το σερί της Φενέρ απέναντι στον Ολυμπιακό:

Σεζόν 2018-19

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 72-73

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 90-75

Σεζόν 2019-20

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 87-96

Σεζόν 2020-21

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 84-77

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 71-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ