Derby della Madonnina – Το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο! (pics & vids)

Derby della Madonnina – Το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο! (pics & vids)

Ημέρα Derby della Madonnina στην Ιταλία σήμερα! Μίλαν και Ίντερ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ακόμη ένα ντέρμπι της πόλης του Μιλάνου και to10.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας της μεγάλης αναμέτρησης!

Derby della Madonnina! Η ημέρα που το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο. Χωρίς καμία υπερβολή. Μίλαν και Ίντερ ετοιμάζονται για ακόμη ένα ιστορικό ντέρμπι, με τους «ροσονέρι» να… φιλοξενούν τους «νερατζούρι» για την 12η αγωνιστική της Serie A, με τις δύο ομάδες να έχουν μία διαφορά επτά βαθμών και την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τη Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη που κρύβει από πίσω του τεράστια ιστορία. Η «θρυλική» φωτογραφία του Ματεράτσι με τον Ρούι Κόστα, ο «κίλερ» Σεφτσένκο και ο μοναδικός… Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς…

Πως η Ίντερ ιδρύθηκε από έναν… καυγά της Μίλαν

Image result for milan vs inter tifo

Η Μίλαν ιδρύθηκε το 1899 από τους Βρετανούς Άλφρεντ Έντουαρντς και Χέρμπερτ Κίλπιν. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μία διαφωνία ωστόσομέσα στη διοίκηση της ομάδας, ανάγκασε μία μερίδα του συλλόγου να αποχωρήσει και να δημιουργήσει τη δικιά του ομάδα. Ο λόγος είχε να κάνει με τους ξένους ποδοσφαιριστές, τους οποίους οι περισσότεροι δεν ήθελαν στη Μίλαν.

Έτσι μια ομάδα Ιταλών και Ελβετών που ήταν μέλη των «ροσονέρι» έριξε «μαύρη» πέτρα και δημιούργησε την Internazionale, δηλαδή «Διεθνής», η οποία  με το πέρασμα των χρόνων έμεινε γνωστή ως Ιντερ. Το 1908 λοιπόν… ιδρύθηκε η Internazionale.

Τελικά «Σαν Σίρο» ή Τζουζέπε Μεάτσα;

Image result for san siro

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που υπάρχει στην κόντρα των δύο ομάδων. Πως λέγεται τελικά το γήπεδο στο οποίο αγωνίζονται και οι δύο τα τελευταία 74 χρόνια! Το 1925, ο πρόεδρος της Μίλαν, Πιέρο Πιρέλι (ναι, αυτός με τα λάστιχα αυτοκινήτων) χτίζει στην ομάδα του το «θρυλικό» γήπεδο στο οποίο οι «ροσονέρι» αγωνίζονται μέχρι και σήμερα. Το «Σαν Σίρο». Οι εργασίες άρχισαν την 1η Αυγούστου τους ίδιου έτους και ολοκληρώθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου της επόμενης χρονιάς.

Μετά από πολλές προσπάθειες, η Ίντερ κατάφερε το 1947 να μπει μέσα στο γήπεδο και να χρησιμοποιεί το «Σαν Σίρο» ως δική της έδρα μαζί με τη Μίλαν. Μόνο που για τους «νερατζούρι» το γήπεδο ονομάζεται «Τζοζέπε Μεάτσα» και όχι «Σαν Σίρο». Τυπικά, η Μίλαν είναι αυτή που είναι η πραγματική γηπεδούχος, καθώς το γήπεδο χτίστηκε από τον δικό της πρόεδρο…

Η «θρυλική» φωτογραφία του Ματεράτσι με τον Ρούι Κόστα

Μία από τις πιο όμορφες φωτογραφίες στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Από εκείνον τον επεισοδιακό αγώνα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League το 2005. Η Μίλαν, η οποία στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 2-0, πήρε το προβάδισμα με τον Σεφτσένκο. Ο Καμπιάσο  ισοφαρίζει. Ωστόσο ο Γερμανός ρέφερι, Μάρκους Μερκ το ακυρώνει λανθασμένα.

Ακολούθησε ένας… πανικός! Οι φίλαθλοι της Ίντερ προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια, τραυματίζοντας μάλιστα και τον τότε τερματοφύλακα της Μίλαν, τον Ντίνα. Οι Ρούι Κόστα και Ματεράτσι βρίσκονται στην μέση του γηπέδου. Αγκαλιασμένοι. Παρακολουθώντας τις σκηνές χάους που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους. Ένας φωτογράφος κατάφερε να τραβήξει την επική στιγμή, χαρίζοντας μία από τις θρυλικότερες εικόνες…

Το πάνω… χέρι η Ίντερ… στην κορυφή ο Σεβτσένκο

Image result for shevchenko vs inter

Από το 1909 που αγωνίστηκαν πρώτη φορά, έχουν ακολουθήσει ακόμη 192 επίσημες αναμετρήσεις ακόμη. Η Ίντερ έχει το πάνω χέρι στα Derby della Madonnina, έχοντας επικρατήσει 73 φορές. Οι «ροσονέρι» έχουν κερδίσει 61 φορές, ενώ 59 παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Η μεγαλύτερη νίκη ωστόσο ανήκει στη Μίλαν, όταν το 2001 είχε καταφέρει να επικρατήσει ως φιλοξενούμενη στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με το επιβλητικό 6-0! Απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Αντρέι Σεφτσένκο, ο οποίος σημείωσε δυο τέρματα. Μάλιστα, ο Ουκρανός φορ παραμένει μέχρι και σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι με 14 γκολ.

Και… Ζλάταν…

Image result for ibra with milan and inter

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ο Σουηδός σταρ έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, έχοντας γράψει τη δική του μοναδική ιστορία… Με τους «νερατζούρι», ο «Ίμπρα» αγωνίστηκε συνολικά 117 φορές, έχοντας 66 γκολ και 29 ασίστ.

Από την άλλη, έχει φορέσει τη φανέλα των «ροσονέρι» συνολικά μέχρι και σήμερα 139 φορές, με απολογισμό 87 γκολ και 34 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ