Το τελευταίο τανγκό για Ρονάλντο και Ιμπραΐμοβιτς (vids)

Το τελευταίο τανγκό για Ρονάλντο και Ιμπραΐμοβιτς (vids)

Και οι δύο ηττήθηκαν. Και οι δύο ετοιμάζονται για τα play off. Και οι δύο κινδυνεύουν να χάσουν το... last dance τους... Ο λόγος για τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που θέλουν και πρέπει να βρεθούν στο Κατάρ.

Σοκ και δέος χθες στο Ντα Λουζ. Τι και αν η Πορτογαλία βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το… καλημέρα; Η Σερβία αντέδρασε και μάλιστα κατάφερε να φύγει με ένα ιστορικό διπλό από τη Λισαβόνα, με τον Μίτροβιτς να σκοράρει στις καθυστερήσεις και να δίνει στην πατρίδα του το εισιτήριο για το Κατάρ, αφήνοντας την Πορτογαλία στη 2η θέση και στα play off.

Ο «θρυλικός» CR7

Φυσικά τα φώτα ήταν στραμμένα στον «Μίτρο» ο οποίος ήταν ο άνθρωπος της βραδιάς. Ωστόσο στην άλλη άκρη του γηπέδου ήταν ο απόλυτος σταρ. Ο άνθρωπος που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ από όλους σε εθνικό επίπεδο, έχοντας βρει δίχτυα 115 φορές με το εθνόσημο σε 182 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ένας εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών που κινδυνεύει να μη βρεθεί στο Κατάρ για ένα… last dance. Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είδε την ομάδα του να χάνει στο φινάλε το μεγάλο εισιτήριο για το Κατάρ, πηγαίνοντας πλέον στα play off όπου όλα είναι ανοιχτά.

Ο 37χρονος σούπερ σταρ βλέπει ορθάνοιχτα τον αποκλεισμό. Βλέπει ξεκάθαρα τον εφιάλτη του να μην καταφέρει να δώσει το «παρών» στα γήπεδα του Κατάρ τον ερχόμενο Νοέμβρη. Η τελευταία του ευκαιρία να καταφέρει κάτι μεγάλο με την Πορτογαλία σε Μουντιάλ.

Ο Κριστιάνο έχει δώσει το «παρών» σε τέσσερα Μουντιάλ μέχρι στιγμής, έχοντας συνολικά 19 συμμετοχές με 6 γκολ και 5 ασίστ, με καλύτερη παρουσία εκείνη στο Μουντιάλ της Γερμανίας όπου η Πορτογαλία τερμάτισε στην 4η θέση.

Η τελευταία ευκαιρία του Ρονάλντο να σηκώσει το μεγαλύτερο τρόπαιο του ποδοσφαίρου με το εθνόσημο στο στήθος. Το όνειρο δεν έχει σβήσει, ωστόσο ο κίνδυνος να γίνει είναι αρκετά πιθανός. Και θα πρέπει να περάσει από ακόμη μία δοκιμασία για να καταφέρει να στείλει την πατρίδα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο CR7 έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, καθώς έχει σηκώσει με την πατρίδα του ένα Euro (2016) και το πρώτο Nations League που έγινε, το 2019. Ωστόσο θα πρέπει να το κάνει ξανά ώστε να καταφέρει να στείλει την ομάδα του στο Μουντιάλ του 2022 και να διεκδικήσει για μία τελευταία φορά το μεγάλο τρόπαιο.

Legend και ο Ζλάταν αλλά…

Την ίδια δουλειά θα προσπαθήσει κάνει και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός σούπερ σταρ επέστρεψε στην εθνική ομάδα, ωστόσο ούτε αυτός δεν μπόρεσε να φωνάξει «παρών» στο χθεσινό παιχνίδι με την Ισπανία στη Σεβίλλη.

Η Σουηδία «αυτοκτόνησε» κόντρα στη Γεωργία, ενώ απέναντι στην Ισπανία δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση, με τη «Φούρια Ρόχα» να «καθαρίζει» με γκολ του Αλβάρο Μοράτα και να παίρνει το εισιτήριο για το Κατάρ.

Όπως και στην περίπτωση του Ρονάλντο, έτσι και σε αυτήν του Ζλάταν, το ερχόμενο Μουντιάλ μοιάζει με μία τελευταία ευκαιρία. Ειδικά για τον Σουηδό τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς έχει ήδη «πατήσει» τα 41 του χρόνια και μοιάζει απίθανο να συνεχίσει μέχρι το 2024 που είναι το επόμενο Euro.

Ο Ίμπρα είναι ένας «μύθος» για τη Σουηδία, καθώς έχει 116 συμμετοχές με 62 γκολ και φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ της χώρας. Στα Μουντιάλ ωστόσο δεν έχει και τα καλύτερα νούμερα, καθώς έχει μόλις πέντε συμμετοχές, χωρίς να έχει σκοράρει κάποιο γκολ.

Φυσικά, οι στόχοι της Σουηδίας με αυτούς της Πορτογαλίας είναι εντελώς διαφορετικοί, ωστόσο για τον Ζλάταν παραμένουν ίδιου. Και σίγουρα θα ήθελε να κλείσει την τεράστια του καριέρα με μία τελευταία παρουσία σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με ένα last dance, με το οποίο θα βάλει τέλος και στην καριέρα του με την εθνική ομάδα.

Τόσο ο Πορτογάλος, όσο και ο Σουηδός

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ