Το «καταραμένο» ραντεβού της Ιταλίας την τελευταία 15ετία (pic, vids)

Το «καταραμένο» ραντεβού της Ιταλίας την τελευταία 15ετία (pic, vids)

Από την απόλυτη επιτυχία, στις απανωτές... σφαλιάρες. Η Ιταλία δεν κατάφερε να κάνει το καθήκον της χθες στο Μπέλφαστ και κινδυνεύει με ακόμα ένα ιστορικό «κάζο», με το οποίο θα δώσει συνέχεια στην κακή παράδοση που έχει φτιάξει με την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Το έκανε και αυτό η Ιταλία… Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού μέσα στο «Γουέμπλεϊ», η Σκουάντρα Ατζούρα κατάφερε να γράψει ακόμη μία ιστορία. Αυτή τη φορά ωστόσο το πρόσημο δεν είναι θετικό.

Η Ιταλία δεν κατάφερε να κάνει χθες το καθήκον της απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία μέσα στο Μπέλφαστ και έμεινε στο 0-0. Την ίδια ώρα η Ελβετία έκανε… πάρτι κόντρα στη Βουλγαρία, επικράτησε με 4-0 και έκλεισε θέση για το Κατάρ, στέλνοντας την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι στα play off.

Deja vu θα μπορούσε να πει κανείς. Διότι για άλλη μία φορά, η Ιταλία κινδυνεύει να αποτύχει σε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα πριν καν ξεκινήσει… Όπως έγινε και στο τελευταίο της Ρωσίας, όπου η τετράκις πρωταθλήτρια κόσμου δεν κατάφερε να δώσει το «παρών»…

Το 2017, η Σουηδία ήταν η ομάδα που άφησε την Ιταλία εκτός στα μπαράζ. Τότε που η Σκουάντρα Ατζούρα δεν μπορούσε με τίποτα να «λυγίσει» το τείχος που είχε χτίσει μπροστά από την εστία της η Σουηδία, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να μην «τσεκάρουν» τα εισιτήρια τους για τη Ρωσία.

Τεράστια αποτυχία για ένα ποδοσφαιρικό έθνος όπως η Ιταλία. Μία χώρα με τέσσερις κατακτήσεις Παγκοσμίων, ένα λιγότερο από τη Βραζιλία που έχει τα περισσότερα. Ωστόσο, μία επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση, λέει ο λαός.

Διότι, για την Ιταλία, αυτή ήταν μία ακόμη αποτυχία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ασχέτως εάν δεν κατάφερε καν να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το καλοκαίρι του 2014, η Ιταλία έμεινε εκτός διοργάνωσης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας από τους ομίλους! Οι Ιταλοί κατάφεραν να ξεκινήσουν με το δεξί, επικρατώντας της Αγγλίας στην 1η αγωνιστική, ωστόσο στη συνέχεια ηττήθηκαν και από την Ουρουγουάη και από τη Κόστα Ρίκα, λέγοντας «αντίο» πριν από τα νοκ άουτ.

Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική. Τότε, που η Σκουάντρα Ατζούρα καλούνταν να υπερασπιστεί τα σκήπτρα, έχοντας έναν… βατό όμιλο. Τουλάχιστον στα χαρτιά ήταν έτσι, καθώς στο γήπεδο τα γεγονότα έδειξαν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η Ιταλία τερμάτισε στον όμιλο με μόλις δύο βαθμούς και «χαιρέτησε» πριν καν ξεκινήσει η φάση των νοκ άουτ, σοκάροντας ολόκληρο τον πλανήτη.

Από το 2006 που κατέκτησε την κούπα, μέχρι και σήμερα, η Ιταλία έχει αποτύχει σε όλα τα Μουντιάλ. Και μάλιστα παταγωδώς. Με την ιστορία να γράφει συνεχόμενες και ντροπιαστικές αποτυχίες, τις οποίες δεν μπορεί να σβήσει εύκολα, παρά μόνο με την κατάκτηση του θεσμού.

Για να γίνει αυτό όμως, η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα πρέπει πρώτα να περάσει μέσα από τα play off και να αφήσει πίσω της τους «δαίμονες» του παρελθόντος που φαίνεται πως την κυνηγούν μέχρι και σήμερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ