Ο ΛεΜπρόν είναι άνθρωπος και έχει τα νεύρα του (pics, vids)

Ο ΛεΜπρόν είναι άνθρωπος και έχει τα νεύρα του (pics, vids)

Το ξύλο μεταξύ Πίστονς και Λέικερς στο Ντιτρόιτ λίγο έλλειψε να θυμίσει «Malice at the Palace», με το σπάνιο φαινόμενο μέσα στον χαμό να είναι η αποβολή του ΛεΜπρόν και to10.gr ερευνά τη γενική στάση του «Βασιλιά» στους καυγάδες.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της επικαιρότητας είτε απλώς αναπνέει, είτε κάνει κάτι ασυνήθιστο. Η εμπλοκή του σε καυγά ασφαλώς εμπίπτει στη δεύτερη κατηγορία και όλοι μιλούν για το επεισόδιο με τους Πίστονς στο Ντιτρόιτ.

Ο «Βασιλιάς» προκάλεσε την… έκρηξη του Στιούαρτ μετά από μια αγκωνιά και μετά το μπάχαλο οι «Λιμνάνθρωποι» πήραν τη νίκη, με τους γηπεδούχους να επηρεάζονται από τα όσα έγιναν. Υπάρχουν όμως αστερίσκοι για τα όσα έγιναν, ή οπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

Τύπος και υπογραμμός μέσα κι έξω από τα παρκέ

Ο ΛεΜπρόν κοιτάζει μόνο το μπάσκετ. Σε λίγο καιρό γίνεται 37 ετών και έχει ανταποκριθεί στον ρόλο του «εκλεκτού» από όταν πρωτομπήκε στη λίγκα το 2003. Συνέχεια γράφουν πράγματα για να χαλάσουν την εικόνα του. Η showbiz τον «πολιορκεί», με κάποιους διάσημους όπως η Ριάνα να μην το κρύβουν καν.

Εκείνος κοιτά τη δουλειά του και είναι μαζί με την αγαπημένη του Σαβάνα από το Λύκειο. Το μόνο εξωγηπεδικό σκάνδαλο που ανέφερε το όνομά του δεν τον ενέπλεκε άμεσα. Ο Ντελόντε Γουέστ φημολογούνταν ότι είχε σχέση με την μητέρα του, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνεται ποτέ.

Όπως στην προσωπική του ζωή έχει μάτια μόνο για την αγαπημένη του, έτσι και στο παρκέ την προσοχή του έχει αποκλειστικά η «σπυριάρα». Όταν συμβαίνει μια ένταση στον αγωνιστικό χώρο αυτός δεν παρασύρεται. Πηγαίνει κοντά μόνο για να δει, να μπει στη μέση να χωρίσει, ώστε να «ηρεμήσουν τα πνεύματα», ή μένει εντελώς έξω. Το πιο… ακραίο που θα κάνει είναι να πει κάτι πάνω στην ένταση και μέχρι εκεί.

Το γεγονός ότι έχει αποβληθεί μόλις δύο φορές στην καριέρα του ως τώρα, με την δεύτερη να έρχεται τα ξημερώματα κάτι λέει. Απέναντι στο Μαϊάμι το 2018 ο Κέιν Φιτζέραλντ τον έστειλε στα αποδυτήρια με διπλή τεχνική ποινή. Διαμαρτυρήθηκε για ένα φάουλ που ήθελε μετά από μια επιτυχημένη προσπάθεια. Η στιχομυθία κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα κι έφυγε για τα αποδυτήρια με συνοπτικές διαδικασίες.

Έριξε αγκωνιά αλλά κατάλαβε το λάθος του

Το συμβάν με τους Πίστονς λίγο έλλειψε να εξελιχθεί σε νέα εκδοχή του «Malice at the Palace». Συμπτωματικά η μέρα που άλλαξε το NBA  το 2004, πάλι βρήκε γηπεδούχους τους Πίστονς, στο παλιό τους γήπεδο βέβαια. Τότε ένα φάουλ του Μπεν Γουάλας στον Ρον Αρτέστ «άναψε τα αίματα» με λιγότερο από ένα λεπτό στο ρολόι.

Η κατάσταση ξέφυγε με πολλές εστίες έντασης και οδήγησε τη λίγκα να αυξήσει τους άνδρες ασφαλείας και να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτή η αύξηση των αρμοδίων για την ασφάλεια βοήθησε στο να ελεγχθεί, έστω και με λίγη καθυστέρηση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ΛεΜπρόν σπρωχνόταν με τον Στιούαρτ κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ελεύθερων βολών, για την καλύτερη θέση διεκδίκησης ριμπάουντ. Πάνω στη φάση του έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο, προκαλώντας αιμορραγία, όμως κατάλαβε αμέσως το λάθος του.

Πήγε αμέσως να δώσει το χέρι του ζητώντας συγγνώμη, ο Στιούαρτ όμως δεν έπαιρνε από λόγια. Όρμησε κατευθείαν πάνω του, με το προσωπικό να τον συγκρατεί. Ενώ η κατάσταση έδειχνε να έχει ηρεμήσει, κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει ξανά προς το μέρος του, με διάφορους παίκτες να παίρνουν μέρος στον καυγά.

Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση είδε το λάθος του και προσπάθησε να δείξει ότι έφταιξε. Το ότι έχει μεγαλώσει δεν λέει κάτι. Ακόμα και τώρα είναι χτισμένος σαν «τανκ», ξοδεύει επταψήφιο ποσό ετησίως για να διατηρεί το σώμα του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και γυμνάζεται σαν 20χρονος. Εάν είχε όρεξη για περισσότερη… μανούρα, προφανώς και θα εμπλεκόταν σε καυγάδες πολύ συχνότερα, δεν θέλει όμως.

Ούτε η κατάσταση της ομάδας λέει κάτι. Το 9-9 σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν είναι ανησυχητικό, περισσότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθαν ορισμένες ήττες. Τον ενδιαφέρει μόνο το άθλημα, οι νίκες και το… φάντασμα που κυνηγά, όπως έχει πει αναφερόμενος στον Τζόρνταν.

Ακόμα και τα μεγαλύτερα ξεσπάσματά του με συμπαίκτες είχαν να κάνουν. Σε ένα τάιμ άουτ «αρπάχτηκε» με τον Μάριο Τσάλμερς στο Μαϊάμι, ενώ το 2017 δεν μπορούσε να πιστέψει το «σκάλωμα του Τζέι Αρ Σμιθ στον πρώτο τελικό με τους Γουόριορς.

Όλοι έχουν αδύναμες στιγμές, ακόμα και αυτοί που ο κόσμος θεωρεί «θεούς». Ο ΛεΜπρόν είχε μια σπάνια τέτοια. Το ότι θα μπορούσε να έχει όμως πολύ περισσότερες και τις απέφυγε (βλέπε Στίνβενσον) δείχνει το ποιόν του. Θέλει απλά να γίνει ο κορυφαίος της ιστορίας, να γίνει… Ghost Buster, ξεπερνώντας τον MJ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ