Περιμένοντας 14 χρόνια μια πρόκριση – Τι ψάχνει ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά από το 2009  (vids)

Περιμένοντας 14 χρόνια μια πρόκριση – Τι ψάχνει ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά από το 2009 (vids)

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεμάθει από την Ευρώπη, έχει ξεχάσει τις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές, όμως κόντρα στη Μακάμπι έχει την ευκαιρία να θυμηθεί τα παλιά...

Ο Παναθηναϊκός για πολλά χρόνια είχε συνηθίσει μόνο στα εντός των συνόρων, ο «Panathinaikos» είχε περιοριστεί στις εγχώριες διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να χαθεί ο ευρωπαϊκός του αέρας.

Τη φετινή σεζόν, κατάφερε μετά από 7 χρόνια να πάρει την πρόκριση σε φάση ομίλων και πλέον έχει ένα παιχνίδι μπροστά του, αυτό κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα (14/12, 19:45), που χρειάζεται δύο αποτελέσματα για να περάσει στα νοκ άουτ του Conference League.

Διαβάστε επίσης: Τι αλλάζει στα εισιτήρια: Όλες οι λεπτομέρειες – Πότε εφαρμόζονται τα νέα μέτρα

Τελευταία φορά που οι «πράσινοι» είχαν αγωνιστεί στην Ευρώπη μετά τις γιορτές ήταν την άνοιξη του 2010, στο Europa League της περιόδου 2009/2010, όταν είχαν πάρει την πρόκριση για τους «32», ως δεύτεροι, πίσω από την Γαλατασαράι στον όμιλο που υπήρχαν η Ντιναμό Βουκουρεστίου και η Στουρμ Γκρατς.

Στο πρώτο νοκ άουτ ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε, ίσως τα δύο καλύτερα παιχνίδια του την τελευταία 15ετία στην Ευρώπη, κόντρα στη Ρόμα, κάνοντας ανατροπή στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι, με τα γκολ των Χριστοδουλόπουλου (84′) και Σισέ (89′) για το τελικό 3-2 και στη ρεβάνς πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα διπλά του σε ευρωπαϊκό έδαφος, ξανά με σκορ 3-2 στο Ολίμπικο.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2010 ο Ρίσε άνοιξε το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους «Τζιαλορόσι», πριν ακολουθήσει ένα από τα καλύτερα πεντάλεπτα στην ιστορία του «τριφυλλιού», με τον Σισέ αρχικά να ισοφαρίζει σε 1-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 40′, πριν το απίστευτο γκολ του Νίνη στο 43′, που τον σύστησε στο ποδοσφαιρικό κοινό, ενώ ακολούθησε και το γκολ που σφράγισε την τεράστια πρόκριση από τον Σισέ στο 45′. Για όσους δεν το θυμούνται… ναι 3 γκολ σε 5 λεπτά είχε σημειώσει στο Ολίμπικο η ομάδα του Νιόπλια. Το μόνο που κατάφερε η Ρόμα ήταν να μειώσει με τον Ντε Ρόσι σε 2-3 στο 67′, χωρίς να αποφεύγει την δεύτερη ήττα από τους «πράσινους».

Στους «16» ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Σταντάρ Λιέγης από την οποία ηττήθηκε και στα δύο παιχνίδια, 3-1 εντός και 1-0 εκτός για να αποχαιρετήσει την Ευρώπη.

Ποιος θα φανταζόταν πως η ομάδα που ως πρωταθλήτρια την επόμενη σεζόν έπαιξε στους ομίλους του Champions League κόντρα στη Μπαρτσελόνα του Πεπ, θα είχε πολυετή απουσία από την Ευρώπη και θα έφτανε 14 χρόνια μετά να διεκδικεί πρόκριση σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οπως αποδείχθηκε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν θα μπορούσε να περάσει στο Europa League, όμως με δεδομένο την εμφάνισή του στον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι στο Ισραήλ, ο καθένας μπορεί να αισιοδοξεί πως η Ελλάδα θα έχει ακόμη μία ομάδα το 2024 στην Ευρώπη, αρκεί φυσικά να μην πέσει «θύμα έκπληξης» και υποστεί ήττα-σοκ από τη Χάιφα.

Οι Ισραηλινοί έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ στη φάση των ομίλων και η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού έχει τη δυνατότητα να τους κρατήσει μακριά από την περιοχή του Μπρινιόλι, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το μηδέν στα μετόπισθεν, που είναι και η ουσία για τους «πράσινους» στη σημερινή αναμέτρηση.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ