Τα πουλάρια τρέχουν με… 100!

Τα πουλάρια τρέχουν με… 100!

Η ξέφρενη πορεία της Γκλάντμπαχ ξεχωρίζει από μια σουρεαλιστική χρονιά στη Γερμανία

Με… πίνακα του Νίκου Εγγονόπουλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή Μπουντεσλίγκα, καθώς ο… σουρεαλισμός από το γερμανικό πρωτάθλημα ξεχειλίζει.

Μετά από 12 αγωνιστικές η μόνιμη πρωταθλήτρια, Μπάγερν Μονάχου, πάει από… τοίχο σε τοίχο, με τους πρωταθλητές να βρίσκονται μόλις στην 5η θέση και το -9 από την κορυφή. Ακόμα η περσινή κυπελλούχος, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αν και με νέο προπονητή συνεχίζει τις εντυπωσιακές της πορείες, καθώς βρίσκεται στην 3η θέση.

Η υπερηχητική Ντόρτμουντ με 30 βαθμούς και το νεανικό της ρόστερ φαντάζει ως το αναμφισβήτητο φαβορί για τον τίτλο, με τους Ρόις, Αλκάθερ και Σάντσο να βγάζουν… λαγούς από καπέλα.

Ωστόσο το εντυπωσιακότερο και πιο απρόσμενο ξεκίνημα ανήκει στην έτερη Μπορούσια. Η Γκλάντμπαχ βρίσκεται στη 2η θέση και το -4 από την κορυφή, παίζοντας ιδιαίτερα ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Μετά από μια κακή περσινή χρονιά (9η θέση με 47 βαθμούς) τα «πουλάρια» αποδίδουν υπεράνω όλων των προσδοκιών στη φετινή σεζόν, έχοντας συλλέξει ήδη 26 βαθμούς.

Οι ποδοσφαιριστές του Ντίτερ Χέκινγκ σαρώνουν κάθε αντίπαλη άμυνα, μετρώντας 30 γκολ ενεργητικό σε 12 παιχνίδια (2,5 γκολ ανά αγώνα), ενώ ολόκληρη την περσινή σεζόν είχαν σκοράρει 47 τέρματα.

Οι φετινές παραστάσεις των Βεστφαλών μπροστά από την αντίπαλη εστία έχουν ως εξής: 3 γκολ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, 4 με τη Μάιντζ, 3 στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, 4 με τη Βέρντερ στη Βρέμη, με αποκορύφωμα τον διασυρμό της Μπάγερν μέσα στο Αλιάνζ Αρένα με 3-0.

Αιχμή του δόρατος αυτής της παραγωγικότατης επίθεσης είναι ο Αλσάν Πλεά, με τον Γάλλο επιθετικό να μετράει μέχρι στιγμής 8 τέρματα. Ακριβώς όσα έχει και ο Τοργκάν Αζάρ (αλλά και 5 ασίστ), ο οποίος φαίνεται πως φεύγει από τη σκιά του μεγαλύτερου αδερφού του.

Ο Γιόνας Χόφμαν είναι ακόμη ένας παίκτης ο οποίος είναι καταλυτικός στη φετινή πορεία πρωταθλητισμού της Γκλάντμπαχ, με τον πρώην μέσο της Ντόρτμουντ να προσφέρει βοήθειες τόσο στο σκοράρισμα (5 γκολ), όσο και στη δημιουργία (3 ασίστ).

Παρά τη φοβερή επίθεσή της (2η στο πρωτάθλημα) και η αμυντική λειτουργία των «πουλαριών» είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική (14 γκολ παθητικό, 3η καλύτερη).

Ο επίσης πρώην παίκτης της Ντόrτμουντ, Ματίας Γκίντερ, είναι η «κολόνα» στο κέντρο της άμυνας των Βεστφαλών, με τους Τόνι Γιάντσκε και Νίκο Ελβέντι να συμπληρώνουν τη δεύτερη θέση στα μετόπισθεν και να συμπληρώνουν μια συμπαγή άμυνα.

Κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο Ματίας Ζόμερ, ο βασικός εδώ και αρκετά χρόνια τερματοφύλακας τόσο της Γκλάντμπαχ όσο και της Ελβετίας, σε μια θέση με έντονο ανταγωνισμό από άλλους γκολκίπερ (Ρόμαν Μπούρκι, Μάρβιν Χιτζ, Ιβόν Εμβογκό).

Μοναδικό μελανό σημείο στη φετινή πορεία των «πουλαριών» ήταν η συντριβή από τη Λεβερκούζεν στον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Γερμανίας (5-0) με τους παίκτες του ωστόσο να ανακάμπτουν από τότε με 3 σερί νίκες.

Έχοντας πλέον αγωνιστικές υποχρεώσει μόνο στο πρωτάθλημα, οι παίκτες του Χέκινγκ (ο οποίος ανανέωσε πρόσφατα μέχρι το 2020) έχουν πλέον στραμμένο το ενδιαφέρον τους στο πρόγραμμα της Μπουντεσλίγκα.

Δεδομένης της αδυναμίας της Μπάγερν, αλλά και με τη διαφορά από την κορυφή πολύ μικρή, οι Βεστφαλοί αν και μοιάζει σχεδόν απίθανο να «χτυπήσουν»  το πρωτάθλημα, μπορούν σίγουρα να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα από τα εισιτήρια του Champions League και να επιστρέψουν μετά από δύο χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ