Νικόλας Άσιμος: «Υπάρχει» 31 χρόνια μετά την αυτοκτονία του

Νικόλας Άσιμος: «Υπάρχει» 31 χρόνια μετά την αυτοκτονία του

Για πρώτη φορά, θα εκτεθεί στο κοινό το αρχείο του Νικόλα Ασιμου. Μακριά από ιστορίες και φήμες, παρά μόνο το ίδιο το χειρόγραφο υλικό, θα «μιλήσει» γι' αυτόν.

Τριάντα ένα χρόνια μετά την αυτοκτονία του, ο Νικόλας ΄Ασιμος «υπάρχει», μέσα από τα τραγούδια του, τη δυναμική των στίχων του, και πολλές ιστορίες γύρω από τη ζωή του.

Ιστορίες τις οποίες δοκιμάζει να «αφηγηθεί» η έκθεση στο Bios- Ρομάντσο από τις 3 ως τις 16 Μαΐου, η οποία «ρίχνει φως» σ’ έναν άνθρωπο ευαίσθητο αλλά και δύσκολο όπως ο Νικόλαος Ασημακόπουλος ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Κοζάνη, εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ αλλά το 1963 τα εγκατέλειψε όλα κι ήρθε στην Αθήνα. Η πρώτη του δισκογραφική απόπειρα το 1975 λολοκρίθηκε, κι έκτοτε ηχογραφούσε και διακινούσε κασέτες. Η σχέση του με τα ψυχιατρεία ξεκίνησε το 1981. Το 1988, λίγο πριν δικαστεί κατηγορούμενος για βιασμό, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στην οδό Καλλιδρομίου 55.

Τριάντα ένα χρόνια μετά για πρώτη φορά, θα εκτεθεί στο κοινό το αρχείο του Νικόλα Ασιμου. Μακριά από ιστορίες και φήμες, παρά μόνο το ίδιο το χειρόγραφο υλικό, θα «μιλήσει» για εκείνον.

Με αφορμή το αρχείο, 15 εικαστικοί καλλιτέχνες δημιουργούν και εκθέτουν έργα, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, με τα οποία πραγματεύονται κοινωνικούς προβληματισμούς του τότε σε σχέση με το σήμερα, ενώνουν τη εποχή του με τη δική μας, και εν τέλει μας καλούν σε μια βόλτα.

«Μια βόλτα που θα συμπεριλάβει συναυλίες τις 2 πρώτες μέρες της έκθεσης, και θα ολοκληρωθεί  την τελευταία την 15η Μαΐου, με μια ακόμη μεγάλη συναυλία», όπως αναφέρει ο διργανωτής της έκθεσης, Φώτης Καραγεωργίου.

Το αρχείο περιλαμβάνει: χειρόγραφα του Νικόλα, γνωστά του τραγούδια-την ώρα που τα φτιάχνει, με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικοί στίχοι, ανέκδοτα τραγούδια και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του σε πολλά θέματα, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα.

Το αρχείο έχει παραχωρήσει για τις ανάγκες τις έκθεσης, η οικογένεια Ασημόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Νικόλα ΄Ασιμου.

Info:

Διευθυντής Διοργάνωσης: Φώτης Καραγεωργίου

Υπεύθυνος Συναυλιών: Λουκάς Δημητρέλος- Beton 7 Artradio

Παραγωγή: Entertain.gr

Bios- Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3, Αθήνα | τηλ. 216 7003325

Διάρκεια Έκθεσης:

Παρασκευή 3 Μαΐου – Τετάρτη 15 Μαΐου

 

Πηγή: www.thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ