Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: «Εξυγίανση» στο Αγρίνιο, «εξυγίανση» και στο ΟΑΚΑ.
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όταν ο Θανάσης Βέγγος έσωζε αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Με μια ανάρτησή της στο Facebook η αρθρογράφος Γιάννα Κουκα επικαλείται τη μαρτυρία του Φραγκίσκου Κουνάνη σχετικά με τον ρόλο που επιτέλεσε ο αείμνηστος και αγαπημένος ηθοποιός Θανάσης Βέγγος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, σώζοντας τους αγωνιστές από το να μην πέσουν στα χέρια του καθεστώτος της χούντας.

Όταν ο Θανάσης Βέγγος έσωζε αγωνιστές του Πολυτεχνείου | to10.gr

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Θανάσης Βέγγος είχε ρίξει τις πίσω θέσεις στο αυτοκίνητο και έκρυβε εκεί φοιτητές και νέους, προκειμένου να τούς γλιτώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, όπως γράφει η Γιάννα Κούκα στο Facebook: «Ο καλός μας άνθρωπος δεν έστησε μόνο το αντίσκηνο στην αυτοεξορία του Κούνδουρου στο Μακρονήσι, για να μην τον φάει το κρύο, δεν απάντησε μόλις τον ρώτησε «Τι κάνεις;» «Θα πεθάνεις εδώ πάνω» δεν συνέχισε απλά τη δουλειά του, δεν του πήγαινε μόνο στα κρυφά φαγητό να μην πεθάνει της πείνας, ήταν εκεί,εκεί και την άγρια εκείνη νύχτα.

Την άγρια νύχτα του θανάτου. Την νύχτα που οι οχτροί μπήκαν στην πόλη και σκότωναν τον εξεγερμένο λαό. Που οι οχτροί ‘ριξαν την πόρτα του Πολυτεχνείου. Που οι οχτροί τραυμάτισαν τους νέους και τις νέες. Ο κύριος Φραγκίσκος Κουνάνης λέει: «Μπροστά μας ο υπέροχος, ο μοναδικός, ο πραγματικός άνθρωπος και ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. Είχε ρίξει τις πίσω θέσεις στο κιτρινόμαυρο παλιό ντάτσουν και μας έβαζε μπρούμυτα, μας σκέπαζε με κουβέρτες και από πάνω μας έβαζε μακριές πλάκες φελιζόλ, πέρναγε μέσα από τα μαύρα κοράκια και μας πήγε σπίτι μας….»

Ο καλός μας άνθρωπος περίμενε εκεί και τους έβαζε στο αυτοκίνητο. Τους έλεγε να κάτσουν μπρούμυτα να μην τους δουν και τους σκέπαζε με κουβέρτες. Τους πέρναγε μέσα από τα μαύρα κοράκια. Ο καλός μας άνθρωπος. Αυτός εδώ ο πιο καλός, ο Θανάσης ο Βέγγος. Ο ταπεινός, ο όμορφος. Ο καλός μας, ο πιο καλός μας άνθρωπος. Ο Θανάσης ο καλός μας. Καλέ μας άνθρωπε».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από