Το «θαύμα» του Σιμεόνε δεν είναι οι τίτλοι, είναι η «παραγωγή» πλούτου! (pics)

Το «θαύμα» του Σιμεόνε δεν είναι οι τίτλοι, είναι η «παραγωγή» πλούτου! (pics)

Ο μετρ της τακτικής, Ντιέγκο Σιμεόνε, φημίζεται για τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει στα νέα παιδιά, να δείξουν την αξία τους. Στα 9 χρόνια που ο «Τσόλο» βρίσκεται στον πάγκο της Ατλέτικο, έχει δώσει το «βάπτισμα του πυρός» σε 32 παίκτες της Ακαδημίας και to10.gr σας παρουσιάζει τους 11 πρώτους.

Αποκαλείται μετρ της τακτικής. Και όχι άδικα.

Τον έχουν κατηγορήσει ότι βάζει… λεωφορεία για να παίρνει αποτελέσματα και ότι το ποδόσφαιρο που παίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αντιαισθητικό και πως δεν το έχει πολύ με την κατάκτηση τίτλων. Ούτε αυτό είναι λάθος.

Ωστόσο, σε κάθε νοκ-άουτ του Champions League αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των σπουδαιότερων συλλόγων της Ευρώπης και αυτό το… προνόμιο το έχει κερδίσει με την αξία του ο «Τσόλο»!

Ο Ντέγκο Σιμεόνε «πέταξε» έξω πριν μερικές ημέρες την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ και απέδειξε για πολλοστή φορά πως χρειάζεται και το… λεωφορείο που και που για να πετύχεις μεγάλα πράγματα. Πλέον είναι στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και βλέπει το μέλλον του σε αυτή με πολλή αισιοδοξία (αν συνεχίσει και ολοκληρωθεί βέβαια λόγω κορωνοϊού).

Καλά όλα αυτά, αλλά το κύριο θέμα του κειμένου μας είναι άλλο. Ο Σιμεόνε φημίζεται επίσης και για τις ευκαιρίες που δίνει στα νέα παιδιά να δείξουν την αξία τους και δεν φοβάται να πάρει, κατά καιρούς, αυτό το ρίσκο. Στα 9 χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο των «ροχιμπλάνκος», ο Τσόλο έχει δώσει το «βάπτισμα του πυρός» στην ανδρική ομάδα σε 32 συνολικά ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών του συλλόγου! Δεν τους λες και λίγους.

Μερικοί από αυτούς έχουν εξελίχθει σε σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ένας εξ αυτών, μάλιστα, είναι εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία. Αλλά δεν είχαν όλοι την ίδια τύχη…

To10.gr σας παρουσιάζει τους 11 πρώτους χρονικά παίκτες, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα επί εποχής «Τσόλο».

ΣΑΟΥΛ ΝΙΓΚΕΘ (2011/12)

O Iσπανός μέσος ήταν ο πρώτος παίκτης από την Ακαδημία που έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα επί Σιμεόνε.

Αυτό συνέβη σε αγώνα του Europa League κόντρα στην Μπεσίκτας και από τότε συνεχώς βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Μετά από μία σεζόν, όντας δανεικός στη Ράγιο Βαγιεκάνο, επέστρεψε πίσω στην Ατλέτικο και έχει μετατραπεί σε θεμέλιο λίθο του συλλόγου, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στις 300 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα!

ΚΑΝΤΕΡ (2012/13)

Έκανε το ντεμπούτο στη La Liga σε ένα ματς κόντρα στη Λεβάντε, ενώ έπαιξε και σε 2 παιχνίδια στο Europa League.

Ο Τυνήσιος ήταν πολύ σημαντικός στις ομάδες Νέων, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να τα πάει καλά στην πρώτη ομάδα. Δοκίμασε την τύχη του στη Νουμάνθια και πλέον αγωνίζεται σε σύλλογο της πατρίδας του.

ΝΤΑΝΙ ΑΓΚΙΝΟ (2012/13)

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Ατλέτικο, έχει ξεκινήσει ταξίδι σε όλο τον κόσμο σχεδόν.

Καταρχάς, έπαιξε για τους «ροχιμπλάνκος» σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στη Ρεάλ Σαραγόσα. Φυσικά υπό τις οδηγίες του Σιμεόνε.

Εν συνεχεία, δοκίμασε την τύχη του σε ομάδες όπως η Νουμάνθια, η Ράσινγκ Σανταντέρ, η ΑΕΚ Λάρνακας, η Πιάστ Γκλίβιτσε και τώρα η Μπανταχόθ της Segunda Division B Ισπανίας.

ΕΚΤΟΡ ΕΡΝΑΝΤΕΘ (2013-14)

Έχει γίνει πολύ καλός τεχνίτης από τότε που έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ατλέτικο.

Ο παίκτης από τα Κανάρια Νησιά έπαιξε δύο φορές με την πρώτη ομάδα των «ροχιμπλάνκος». Κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο για το πρωτάθλημα και με τη Σαν Αντρέου στο Κύπελλο.

Τώρα αγωνίζεται στη Κουλτουράλ Λεονέσα, ενώ έχει περάσει από Μάλαγα, Ράγιο Μαχανταχόντα και Φουενλαμπράδα, ενώ τις καλύτερες στιγμές του τις πέρασε στην Αλμπαθέτε.

ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΡΕΣ (2013/14)

Ο Όλιβερ Τόρες είναι πιθανότατα ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής από αυτούς που προήλθαν από την Ακαδημία και πλέον έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Πήρε τις ευκαιρίες του στην πρώτη ομάδα, αλλά το στυλ του Σιμεόνε δεν συνδυάστηκε με το ταλέντο του. Έφυγε δανεικός για τη Βιγιαρεάλ, πέτυχε στην Πόρτο και τώρα πρωταγωνιστεί στη Σεβίλλη του Τζουλιέν Λοπετέγκι.

ΚΑΡΛΟΣ ΡΑΜΟΣ (2013/14)

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε αγώνα του Copa del Rey κόντρα στη Σαν Αντρέου. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός σε άσημη ισπανική ομάδα, πριν φύγει για το Μπούργκος και τη Ποντεβέντρα. Τώρα παίζει στη Ζαμόρα.

ΛΟΥΚΑΣ ΕΡΝΑΝΤΕΖ (2014/15)

Ιδού ο Πρωταθλητής Κόσμου!

Από όλους τους παίκτες της λίστας, ο Λούκας Ερνάντεζ είναι αυτός με το καλύτερο ιστορικό.

Ο Γάλλος αμυντικός έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2018 με τους «τρικολόρ» στα γήπεδα της Ρωσίας και η Μπάγερν Μονάχου πρόσφερε 80 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να τον αποκτήσει!

ΣΕΚΟΥ ΚΕΪΤΑ (2014-15)

Ο επιθετικός από τη Γουινέα ντεμπουτάρισε σε αγώνα του Copa del Rey. Μετά από την παρουσία του σε διάφορες ομάδες της Γαλλίας, πήγε στην Κύπρο και πλέον αγωνίζεται σε σύλλογο του Λουξεμβούργου.

ΙΒΑΝ ΠΕΡΕΖ (2014-15)

Και αυτός έκανε το ντεμπούτο σε ματς του Copa del Rey κόντρα στη Χοσπιταλέτ, αλλά δεν είχε συνέχεια στους «ροχιμπλάνκος».

Πήγε στη Χετάφε, μετά πέρασε από Λόρκα, Γεκλάνο και Σάνσε και πλέον βρίσκεται στη Μούρθια.

ΝΑΤΣΟ ΜΟΝΣΑΛΒΕ (2015-16)

Έπαιξε πρώτη φορά σε έναν νικηφόρο αγώνα κόντρα στην Μπέτις στη La Liga.

Αυτή ήταν η μοναδική του συμμετοχή πριν φύγει από την Ατλέτικο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ομάδες όπως η Λα Κορούνια, η Ράγιο Βαγιεκάνο, η Ρεκρεατίβο, η Τβέντε και πλέον παίζει στην Μπρέντα.

ΤΟΜΑΣ ΠΑΡΤΕΪ (2015-16)

Έχει μετατραπεί σε πολύ σημαντικό παίκτη για τον σύλλογο και έχει δώσει πολλά σε αυτόν.

Πήρε στις «πλάτες» του τη μεσαία γραμμή στις ομάδες Νέων και έδειξε στους δανεισμούς του σε Αλμερία και Μαγιόρκα ότι είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω.

Τώρα μετράει 174 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο και είναι παίκτης «κλειδί» για τον Ντιέγκο Σιμεόνε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ