Ινδία: Οι ξένοι άφησαν την FC Γκόα λόγω Covid-19

Ινδία: Οι ξένοι άφησαν την FC Γκόα λόγω Covid-19

Το κύμα του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα έχει επιπτώσεις και στο ποδόσφαιρο.

Οι ξένοι παίκτες και ο προπονητής της FC Γκόα αποχωρούν από την ομάδα που αγωνίζεται στο ασιατικό Champions League, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς η Ινδία βιώνει μια τεράστια αύξηση κρουσμάτων COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος.

Ο αρχηγός Έντου Μπέντια, ο αμυντικός Ιβάν Γκονθάλεθ, ο μέσος Χόρχε Ορτίθ, ο επικεφαλής προπονητής Χουάν Φερνάντο και ο συνεργάτης του Χάβι Γκονθάλεθ – όλοι Ισπανοί – καθώς και ο Αυστραλός Τζέιμς Ντόνατσι είναι μεταξύ εκείνων που αφήνουν την Ινδία.

Η FC Γκόα, στην «παρθενική» παρουσία της στο Champions League της Ασίας, έχει συγκεντρώσει τρεις βαθμούς σε πέντε παιχνίδια μέχρι στιγμής και ολοκληρώνει απόψε τους αγώνες της στον 5ο όμιλο κόντρα στην Αλ Γουάχντα.

«Η FC Γκόα θα ήθελε να ενημερώσει ότι το ξένο προσωπικό του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής προπονητή και των ξένων παικτών, θα επιστρέψει στην πατρίδα του αμέσως» αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει:

«Μία εξέλιξη που ακολουθεί τα πρόσφατα μέτρα που λαμβάνονται από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες όσον αφορά τους ταξιδιώτες από την Ινδία, καθώς το έθνος καταπολεμά το δεύτερο κύμα της COVID-19 που έχει κατακλύσει τη χώρα. Ενώ το AFC Champions League παραμένει μία σημαντική διοργάνωση για την FC Γκόα, η διοίκηση του συλλόγου καταλαβαίνει απολύτως τις ανησυχίες των παικτών της».

Τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία συνέχισαν να αυξάνονται την Πέμπτη (29/4_, περνώντας συνολικά τα 18 εκατομμύρια, ύστερα από άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων λοιμώξεων.

Η χώρα ανέφερε 379.257 νέα κρούσματα COVID-19 και 3.645 νέους θανάτους την Πέμπτη, με τον αριθμό των θανάτων να είναι ο υψηλότερος σε μία ημέρα στην Ινδία από την έναρξη της πανδημίας.

Η κρίση προκάλεσε επίσης εκκλήσεις για διακοπή του προσοδοφόρου τουρνουά κρίκετ της Premier League Ινδίας (IPL), το οποίο παίζεται σε μία «φούσκα» και χωρίς θεατές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ