Ιταλία – Ελβετία 3-0

Ιταλία – Ελβετία 3-0

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μανουέλ Λοκατέλι, ο οποίος σημείωσε δυο γκολ, η Ιταλία επικράτησε με 3-0 της Ελβετίας και εξασφάλισε την πρόκριση της για τους 16 του Euro.

Τρία στην πρεμιέρα κόντρα στην Τουρκία. Τρία και στην Ελβετία. Η Ιταλία έχει πραγματοποιήσει πειστικές εμφανίσεις στο Euro και δείχνει ικανή να φτάσει μακριά στην διοργάνωση. Για την ώρα εξασφάλισε την πρόκριση της στους 16 της διοργάνωσης, μετά το 2Χ2 στον όμιλο. Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο Μανουέλ Λοκατέλι, ο οποίος σκόραρε δυο τέρματα, σκόραρε και ο Ιμόμπιλε λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε τονίσει ότι η Ιταλία στο Euro θα παίξει πόδοσφαιρο. Κόντρα στην Ελβετία η Σκουάντρα Ατζούρα έκανε πράξη τα λεγόμενα του προπονητή της για δεύτερη φορά μετά την πρεμιέρα κόντρα στην Τουρκία.

Από την αρχή της αναμέτρησης δεν άφησε περιθώριο στην Ελβετία, έπαιξε εξαιρετικά κατά διαστήματα και διεύρυνε το αήττητο σερί της. Πλέον έχει 29 ματς χωρίς ήττα, με 24 νίκες και πέντε ήττες και συνεχίζει να κυνηγά το σερί της Ισπανίας που ήταν 35 ματς αήττητη, την διετία 2007-2009.

Η Ιταλία στο 19΄ άνοιξε το σκορ με τον Κιελίνι, ωστόσο μετά από χρήση του VAR το γκολ του αμυντικού της Γιουβέντους ακυρώθηκε σωστά ως επιθετικό φάουλ.Σαν να μην εφτάνε αυτό ο εμπειρός αμυντικός λίγα λεπτά μετά απόχωρήσε τραυματίας.

Στο 26΄ ο Μπεραρντέσκι πλαγιοκόπησε από τα δεξία, σέντραρε στο σημείο του πέναλτι, με τον Λοκατέλι να κάνει το 1-0. Από εκεί και πέρα, η Ιταλία επέβαλλε τον ρυθμό της, συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, ωστόσο το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 52΄ σημείωσε και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση. Ο Λοκατέλι με ένα ξερό αριστέρο σουτ νίκησε τον Σόμερ και έκανε το 2-0.

Από εκεί και πέρα, η Ιταλία κατέβασε τον ρυθμό, ωστόσο πάντα ήταν επικίνδυνη. Μέσα σε ένα διάστημα δυο λεπτών (70΄-72′) ο Ιμόμπιλε δεν πλάσαρε σωστά τον Σόμερ, παρόλο αυτά ο επιθετικός της Λάτσιο βρήκε και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς στο 88΄ με ένα σουτ έξω από την περιόχη διαμόρφωσε το 3-0.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελινι (25′ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (87′ Κριστάντε), Λοκατέλι (86′ Πεσίνα), Μπεράρντι (69′ Τολόι), Ινσίνιε (69′ Κιέζα), Ιμόμπιλε

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Σερ (58′ Ζούμπερ), Ακανζί, Ελβέντι, Τσάκα, Φρόιλερ (82′ Σο), Ροντρίγκες, Μπαμπού (58′ Βίντμερ), Σακίρι (76′ Βάργας), Εμπολό, Σεφέροβιτς (46′ Γκαβράνοβιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ