Euro: Η Serie A κάνει… πλάκα στους υπόλοιπους «μεγάλους» (pic)

Euro: Η Serie A κάνει… πλάκα στους υπόλοιπους «μεγάλους» (pic)

Η Serie A είναι με διαφορά το πρωτάθλημα που έχει αυτή τη στιγμή τους περισσότερους πρωταγωνιστές στο Euro.

Ποιος να το περίμενε πως στη ματσάρα μεταξύ της Γερμανίας και της Πορτογαλίας θα μιλούσε ο… Ρόμπιν Γκοσένς. Ο αριστερός φουλ μπακ της Αταλάντα έκρινε τη μεγάλη αναμέτρηση της Allianz Arena και κέρδισε δίκαια το βραβείο του MVP της αναμέτρησης, έχοντας ένα γκολ και συμμετοχή σε συνολικά τρία τέρματα.

Από την άλλη, για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος ξεχώρισε ως συνήθως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε ένα γκολ και μία ασίστ. Τι κοινό είχαν οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές όμως;

Και οι δύο αγωνίζονται στη Serie A! Μπορεί κανείς να μην το περίμενε πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ωστόσο το ιταλικό πρωτάθλημα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί τη δεδομένη στιγμή στο Euro, έχοντας δώσει τα περισσότερα πρόσωπα.

Από τη μία οι Ρονάλντο και Γκοσένς και από την άλλη οι Λουκάκου, Ιμόμπιλε και Λοκατέλι. Η Serie A κάνει… πλάκα στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα και αυτό αποδεικνύεται από τα νούμερα.

Από τα 55 γκολ που έχουν μπει μέχρι στιγμής στο Euro, τα 18 έχουν έρθει από ποδοσφαιριστές της Serie A, με τους Ρονάλντο (3), Λουκάκου (2) και Ιμόμπιλε (2) να κάνουν μέχρι στιγμής τη διαφορά, όπως και ο Λοκατέλι που σκόραρε δύο φορές απέναντι στην Ελβετία.

Η κυριαρχία της Serie A διακρίνεται και στα βραβεία MVP, όπου οι «Ιταλοί» κερδίζουν και με διαφορά. Από τα 24 βραβεία MVP που έχουν δοθεί, τα 9 έχουν πάει σε ποδοσφαιριστές της Serie A! Ένα ακόμη… fact που δείχνει πως η Serie A είναι μάλλον… υποτιμημένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ