Σκαριόλο: «Πρέπει να πολλαπλασιάσουμε την επιθετικότητά μας»

Σκαριόλο: «Πρέπει να πολλαπλασιάσουμε την επιθετικότητά μας»

Μετά τη πρώτη νίκη της Ισπανίας επί της Βουλγαρίας δηλώσεις έκανε ο προπονητής των Φούριας Ρόχας Σέρχιο Σκαριόλο λέγοντας πως χρειάζεται να γίνει η ομάδα του πιο επιθετική.

Τη σημασία να γίνει πιο επιθετική η Ισπανία εξέφρασε ο προπονητής των Φούριας Ρόχας Σέρχιο Σκαριόλο σε δηλώσεις του μετά την νίκη των Ισπανών επί της Βουλγαρίας.

Ταυτόχρονα μίλησε για το άγχος της πρεμιέρας και την μεγάλη παραγωγικότητα της ομάδα του που έφτασε τους 114 πόντους.

Διαβάστε επίσης: Eurobasket 2022: Φάκελος… απουσίες (vids, pics)

Αναλυτικά είπε:

Για το παιχνίδι:«Έπρεπε να υπολογίζουμε σε αυτή τη νίκη αν θέλουμε να περάσουμε τη φάση των ομίλων. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Σε αυτό το πρωτάθλημα, πρέπει να πολλαπλασιάσουμε την επιθετικότητά μας γιατί είμαστε μικρότεροι σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Η μόνη στην οποία κρατάμε είναι ίσως στο ‘»5″ με τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την μπάλα να πάει εύκολα στη ρακέτα μας. Και πρέπει να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ. Ανεξάρτητα από την τεχνική μας ποιότητα, είμαστε σωματικά κατώτεροι σχεδόν σε όλες τις καταστάσεις και πρέπει να το αναπληρώσουμε με επιπλέον προσπάθεια και προσοχή».

Για το άγχος της πρεμιέρας: «Χωρίς να μπούμε σε ατομικές αξιολογήσεις μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, νομίζω ότι όλοι ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά. Χρειαζόμαστε οι νέοι μας παίκτες να αποκτούν όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση γιατί, αν όχι, θα παραμείνουμε σε μια σωστή ομάδα. Έχουμε μια ευρύτερη εναλλαγή σε παιχνίδια διαφορετικού βάθους. Υπάρχουν παίκτες που πρέπει να ανέβουν σε αυτό το σκαλοπάτι και να πάνε από το συμπληρωματικό στο βασικό. Κάποιοι δεν έχουν φτάσει ακόμα εκεί και αυτό είναι μια πρόκληση. Η πρόκληση είναι η αριστεία. Έχω δει λίστες στο οποίο μεταξύ των καλύτερων 15 παικτών του πρωταθλήματος δεν εμφανίζεται κανένας Ισπανός. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος του τουρνουά θα υπάρχει ένας. Θα ήταν σπουδαίο σημάδι.

Αν δεν έχεις μεγάλη ικανότητα να δημιουργείς ελεύθερα σουτ, όπως έχουν άλλες ομάδες, αν σκέφτεσαι τον Ντόντσιτς, τον Αντετοκούνμπο, τον Γιόκιτς ακόμα και τον Βεζένκοφ, πρέπει να είσαι επιθετικός και έτοιμος να καταλάβεις τις στιγμές που πρέπει να πασάρεις ή να σουτάρεις. Θα έλεγα ότι κάναμε ένα καλό πρώτο βήμα στον ανταγωνισμό, μπορούμε να πάμε καλύτερα, αλλά κάθε νίκη είναι δώρο για αυτόν τον όμιλο και το παίρνουμε με χαρά».

Για τους 114 πόντους: «Είναι όπως όταν παίζουμε στη Λας Βέγκας και ο κόσμος εκπλήσσεται: «Αυτά τα παιδιά παίζουν καλά». Όλα είναι συγκρίσιμα ανάλογα με τον αντίπαλο που αντιμετωπίζεις. Μπορούμε να παίξουμε καλά και να σκοράρουμε σε αυτό το επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ