Η τελευταία φορά που η Εθνική έκανε 5-0 στους ομίλους και το πάθημα με τη Σερβία (pics)

Η τελευταία φορά που η Εθνική έκανε 5-0 στους ομίλους και το πάθημα με τη Σερβία (pics)

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τον όμιλο του Eurobasket 2022 με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ρεκόρ που τελευταία φορά είχε κάνει στο Παγκόσμιο του 2014, με τη συνέχεια ωστόσο να επιφυλάσσει ανώμαλη προσγείωση για την Εθνική μας.

Όμιλοι τέλος. Η Ελλάδα έκανε περίπατο στους αγώνες του γκρουπ της στο Eurobasket 2022 με πέντε στις πέντε νίκες και «πέταξε» για Βερολίνο όπου θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Σαφώς το αήττητο είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, που από μόνο του όμως δεν λέει τίποτα. Και η Εθνική έχει πάθει και ευχή όλων είναι να έχει μάθει.

Το «πάρτι» στους ομίλους του Παγκοσμίου το 2014

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 ξεκινούσε με την Ελλάδα να πηγαίνει στην Ισπανία με τις προσδοκίες ψηλά για κάτι καλό, όπως και στις περισσότερες διοργανώσεις άλλωστε, με ένα ρόστερ που συνδύαζε την εμπειρία και το νέο «αίμα». Με ηγέτη τον Νίκο Ζήση και τον 20χρονο τότε Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Ανδρών σε επίσημο τουρνουά, η Ελλάδα τοποθετήθηκε στον Β’ όμιλο με αντιπάλους τις Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Κροατία και Αργεντινή.

Διαβάστε επίσης: Ανησύχησαν στην Εθνική με Γιάννη! (vids)

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει καλύτερα για μας, με την «επίσημη αγαπημένη» να πετυχαίνει τρεις νίκες σε τρεις ημέρες επικρατώντας απέναντι σε Σενεγάλη, Φιλιππίνες και Πουέρτο Ρίκο με άνεση, ενώ σειρά πήρε η νίκη κόντρα στην Κροατία και ο όμιλος έκλεισε με την Ελλάδα να υποτάσσει και την Αργεντινή του Λουίς Σκόλα, ολοκληρώνοντας έτσι μια εντυπωσιακή εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα στης Εθνικής

Ελλάδα – Σενεγάλη 87-64

Φιλιππίνες – Ελλάδα 70-82

Πουέρτο Ρίκο – Ελλάδα 79-90

Ελλάδα – Κροατία 76-65

Αργεντινή – Ελλάδα 71-79

Η τελική κατάταξη στον όμιλο

Το στραπάτσο από τη Σερβία

Ως πρώτη από τον δικό της όμιλο η γαλανόλευκη διασταυρωνόταν στην φάση των «16» του τουρνουά με την τέταρτη του Α’ ομίλου. Στο γκρουπ που συμμετείχαν οι Ισπανία, Βραζιλία, Γαλλία, Σερβία, Ιράν και Αίγυπτος, οι Σέρβοι ήταν εκείνοι που πήραν ως τελευταίοι το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου και βρέθηκαν στο δρόμο της Ελλάδας.

Εκεί όπου με πρωταγωνιστή τον Μπόγνταν Μπογντάνοβιτς (21 πόντοι), η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησε με άνεση απέναντι στην Εθνική μας με 90-72, βάζοντας τέλος στις ελπίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για κάτι καλό στη συνέχεια.

Οι αριθμοί της Εθνικής στο Eurobasket

Στη φετινή διοργάνωση η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και πάλι με εντυπωσιακό τρόπο για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Το 5/5 μιλάει από μόνο του, όπως από μόνοι τους μιλάνε και οι αριθμοί. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και με σχεδόν όλους τους διεθνείς να αποδίδουν τα αναμενόμενα, η Ελλάδα κυριάρχησε και στις στατιστικές κατηγορίες. Η γαλανόλευκη πέτυχε 456 πόντους (μέσος όρος 91,2 ανά ματς) ενώ δέχτηκε 65 λιγότερους.

Τρεις φορές το «κοντέρ» έγραψε πάνω από 90, ενώ σε κανένα παιχνίδι δεν δεχτήκαμε περισσότερους από 85 πόντους. Όσο για τον Giannis; 27 πόντοι στην πρεμιέρα, 25 με τους Ιταλούς και το απόλυτο ξέσπασμα με τους Ουκρανούς με 41 πόντους, ενώ κόντρα στην Εσθονία σταμάτησε στους 25 σε 19(!) λεπτά συμμετοχής, αφού αποχώρησε στην Τρίτη περίοδο εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού. Μέσος όρος 29,5 πόντοι σε 26,5 λεπτά.

Τα βλέμματα τώρα όλων είναι στραμμένα στο Βερολίνο. Εκεί όπου πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας είναι η Τσεχία, με τους διεθνείς του Δημήτρη Ιτούδη να στοχεύουν στη νίκη που θα τους φέρει στο δρόμο (πιθανότατα) της οικοδέσποινας Γερμανίας, ξορκίζοντας έτσι και τα όποια φαντάσματα του παρελθόντος έχουν μείνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ