Ιτούδης: «Χτίζουμε χαρακτήρα μέσα από αυτά τα παιχνίδια»

Ιτούδης: «Χτίζουμε χαρακτήρα μέσα από αυτά τα παιχνίδια»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την πρόκριση της Ελλάδας στα προημιτελικά του Eurobasket 2022, τονίζοντας πως μέσα από παιχνίδια όπως αυτό με την Τσεχία, η Εθνική χτίζει χαρακτήρα.

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Η «γαλανόλευκη» ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο λύγισε την Τσεχία με 94-88 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Eurobasket 2022.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση, αναφέροντας πως μέσα από παιχνίδια όπως αυτό με την Τσεχία, η Εθνική χτίζει χαρακτήρα, ενώ τόνισε πως άπαντες στον πάγκο ήταν ενωμένοι και πίστευαν στην πρόκριση.

Όσα είπε ο Έλληνας κόουτς στη συνέντευξη Τύπου:

«Καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη απέναντι σε μια ποιοτική και καλή ομάδα. Βάλαμε μερικά μεγάλα σουτ σε κρίσιμες στιγμές και συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δεν παίζουμε μόνοι μας εδώ. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και αυτή η φάση, αυτά τα παιχνίδια είναι ζωής ή θανάτου. Όλοι δίνουν τα πάντα για ένα παιχνίδι.

Μαθηματικά είμαστε αήττητοι αλλά δεν το βλέπουμε έτσι. Όλα αυτά είναι παρελθόν. Θέλουμε να παίξουμε με περισσότερη συνοχή. Όταν ήμασταν κάτω με 5 ή 6 πόντους, δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και μέσα από την άμυνα βρήκαμε και την επίθεσή μας. Μπορούμε να τρέξουμε και παίρνουμε πόντους από αυτό. Δεν το πετύχαμε σήμερα, αλλά τους κάναμε να ανοίξουν την άμυνα και βάλαμε μεγάλα σουτ. Δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση».

Για τα συναισθήματά του: «Κάποιες στιγμές δεν πρέπει να έχεις αισθήματα. Να μην ακούς τριγύρω σου. Είχα μια κουβέντα με έναν παίκτη μας και στη συνέχεια έβγαλε στο παρκέ ότι έπρεπε. Έχουμε σπουδαίους παίκτες και το νούμερο 1 στον κόσμο. Κερδίσαμε και συνεχίζουμε.

Χτίζουμε χαρακτήρα μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Είχαμε δύσκολες στιγμές και στα προηγούμενα παιχνίδια. Αν δεν προσέξεις μπορεί να χάσεις. Ακούς πολλές φορές πως «θα μπορούσα να κάνω αυτό», αλλά πρέπει να βγεις εκεί έξω και να το κάνεις. Εχει μεγάλη διαφορά».

Για τους παίκτες από τον πάγκο: «Ολοι ήμασταν ενωμένοι, ο Λαρεντζάκης έκανε σπουδαίες άμυνες ερχόμενος από τον πάγκο. Και ο Σλούκας έρχεται από τον πάγκο και τελειώνει τα παιχνίδια. Και ο Νικ μας έδωσε σπουδαία πράγματα στην άμυνα και την επίθεση. Ολοι δικαιολογούν την παρουσία τους σε αυτή την ομάδα. Και ο Παπαπέτρου έβαλε μεγάλα καλάθια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ