Πειθαρχικές διαδικασίες από τη FIBA για τέσσερις παίκτες και τις ομοσπονδίες τους

Πειθαρχικές διαδικασίες από τη FIBA για τέσσερις παίκτες και τις ομοσπονδίες τους

Η FIBA εξέτασε το βίντεο από το περιστατικό στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα του Eurobasket 2022 ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γεωργία και αναμένεται να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις ποινές.

Οι Φουρκάν Κορκμάζ και Ντούντα Σανάτζε πρωταγωνίστησαν σε ένα πολύ άσχημο περιστατικό μετά τον αγώνα του Eurobasket 2022 ανάμεσα σε Τουρκία και Γεωργία. Οι δυο τους είχαν μία έντονη στιγμή ενώ η συνέχεια δόθηκε στους διαδρόμους έξω από τα αποδυτήρια όταν πέντε άτομα επιτέθηκαν στον Κορκμάζ και τον γυμναστή της ομάδας.

Η τουρκική ομοσπονδία κατήγγειλε το συμβάν και η FIBA εξέτασε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των αποδυτηρίων και αποφάσισε πειθαρχικές ποινές για τους Μπιτάτζε, Σανάτζε, Σενγκέλια και Κορκμάζ αλλά και κατά των αντίστοιχων ομοσπονδιών, της Τουρκίας και της Γεωργίας.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια υπόκλιση για τον «βασιλιά» Φέντερερ (vids, pics)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Μετά από τις καταγγελίες και από τις δύο ομοσπονδίες σχετικά με τα όσα έγιναν στους διαδρόμους του γηπέδου μετά από το παιχνίδι ανάμεσα στην Τουρκία και την Γεωργία, η FIBA άνοιξε υπόθεση στις 5/9. Μετά από προσεκτική εξέταση του υλικού από τις κάμερες η FIBA κινεί πειθαρχικές διαδικασίες για αντιαθλητική συμπεριφορά κατά των παικτών: Γκόγκα Μπιτάτζε, Ντούντα Σανάτζε, Φουρκάν Κορκμάζ και Τορνίκε Σενγκέλια καθώς επίσης και των αντίστοιχων ομοσπονδιών.

Η FIBA έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές να παρουσιάσουν τη θέση τους στην έρευνα πριν οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση και τιμωρία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ